sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Autolla kivijalkaan

Henkilökunnan silloin tällöin sattuva virkistyspäivä suuntautui tällä kertaa sisä-Suomen maakuntiin. Alun teemana oli tehokkuus ja nokka suunnattiin moottoritielle kohti Tamperetta. Ensimmäinen turistikohde oli Tampereen Pirkkalassa sijaitseva Eläintarvike Sydänystävä. Paikka oli helppo löytää ja parkkitilaa oli kauppakeskuksen ansiosta runsaasti. 

Sydänystävä valittiin Power Of Nature edustuksen vuoksi, mutta tällä kertaa tarjonta oli toimitus katkoksen vuoksi aavistuksen vajaa. Tuliaisiksi ostettiin pari purkkia entuudestaan meille outoa Power Of Naturen Hächnen Jambalayaa ja yksi lelu. Muuten paikka tarjosi hyvällä palvelulla kiitettävän eläintarvikeliikkeen kattauksen. Samasta kauppakeskus kompleksista löytyy lisäksi mm. elintarvikekauppa, pizzeria ja kahvila.

Tämän jälkeen matka jatkui sisäsuomen Espooseen eli Nokialle, jossa pidimme kahvitauon Hinttalan kotiseututalon sympaattisessa pihapiirissä. Pihapiiriä vartioi mm. savusaunatonttu ja pihapiirin rautainen kissa. 

Hinttalan kotiseututalon rautainen vahti

Loimaalla, muuten niin masentavan kaupunkikuvan pelastajina toimivat kahvila Pikku Wanha Kanala ja eläinkauppa Zoo Jatar. Suurehkosta Zoo Jatarista kotiintuomisina oli ruokaa. 

Seuraavana päivänä, Klaukkalan kirjaston mainion Tapio Vanhatalon valokuvanäyttelyn (Saimaa-ilmiö) jälkeen koukkasimme vielä Järvenpään Beef´n Bonesiin, mutta kas, liike ei ollutkaan siellä mihin me sen viimeksi jätimme! Tuppisuut eivät tietä löydä, joten Prisman infotiskin tiedonannon jälkeen tiesimme, että Beef´n Bones on jo toukokuussa muuttanut pari kilometriä radan toiselle puolelle. Uusi osoite on Wärtsilänkatu 12. Muuttomatka oli helppo ja otimme uuden suunnan, olihan takakontissa kylmälaukku odottamassa herkullisia raakapakasteita. Kauppa löytyi ja ostokset saatiin tehtyä. 

Sofia kiinnosti enemmän tuliainen kuin ruoka.

Matkailun yksi kiehtovista puolista on löytää yksityisten pitämiä eläinkauppoja. Ketjujen liikkeet ovat paikasta riippumatta liki identtisiä, mutta kivijalkakauppojen tarjonnassa saattaa ola hyvinkin persoonallisia poikkeamia. Jos muuta ei löydy, niin uuden pallon voi aina ostaa kotiin viemisiksi. Palloja poikkeaville!

Power Of Nature, Chicken Jambalaya


Kanaa, katkarapua ja silliä. Koostumus moussemainen, mutta kiinteä. Ei toimi. Tippa hotkasi, Sofi söi vähän ja loput eivät olisi voineet vähempää olleet kiinnostuneet. Klo 18.00 ei ole muutenkaan paras ruokahetki, joten jätimme muistiinpano välineet pöydälle ja ruuan vielä lattialle.Jos ruoka ei hävinnyt tuoreeltaan, ei se hävinnyt illan mittaakaan (Piri vähän yritti), vaan liki täysi lautanen siirrettiin siilin ruuaksi, joka oli aamun mennessä kelvannut hyvin. 

Ei kiitos, sanoo Pesonen


eläinkauppa Zoo Jatar löytyy Facebookista

6 kommenttia:

 1. Hih, eläinliikkeissä matkustelu on tämänkin ihmisen lempipuuhaa! Pirkkalasta löytyy pari muutakin, Tampereen Lielahdesta olen löytänyt 5 ja viimeisimmät 3 tuli perjantaina kurkattua Turussa :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunnalla oli tällä reissulla oma lehmä ojassa ja matkan varsinainen pääkohde oli Jokioisten leivän tehtaanmyymälä, josta "myöhästyttiin" eläinkauppa seikkailujen ansiosta. Leivät kuitenkin saatiin ja myös siis kissojen tuliaiset eli kaikki tyytyväisiä. Joka tapauksessa aina reissun päällä yritetään jos vain mahdollista piipahtaa myös eläinkaupan puolella, vähintäänkin se pallo ostamassa. Vaikka esim. Zooplus on tällä hetkellä korvaamaton apu, ei ilman näitä kivijalkakauppiaita hommasta tule mitään! Arvokkaita paikkoja!

   Poista
 2. Lemmikkieläinkauppojen tutkiminen on parasta matkaviihdettä. Valitettavasti ostokset eivät täälläkään useinkaan ole kissojen mieleen. Onneksi teillä sentään siilit osasivat arvostaa kanajambalayaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tavalla yhteen kirjoitettu tuo kanajambalaya kuulostaa valomerkin jälkeiseltä juhlalta (jota se tuossa vaiheessa onkin). Siilien herkkuhetket. Jambalaya!

   Poista
 3. Paikalliset eläintarvikeliikkeet ovt aarre! Zoojatar löytyy täältä ihan nurkalta ja esim. samat hiekat ovat siellä huomattavasti halvempia kuin ketjuliikkeissä. - P
  Silliä! Ei ihmekään että ei kissakansalaisille kelvannut, ei oltais syöty mekään! - Sofi & Olga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annettiin kissoille mahdollisuus laajentaa makuelämyksiä... Mekin syötii 1/10 kesäkeittoa ja sekin osa oli raakaa. -henkilökunta-

   Poista