tiistai 27. kesäkuuta 2017

Pesonen pelotteli

Pesonen säikytteli henkilökuntaa illalla. Pesonen nukkui tällä kertaa pienemmässä pedissään, siinä missä ei oikein tahdo mahtua oikaisemaan paikkoja ja kääntämään kylkeä. Pesonen nukkui ja nukkui, kunnes rouvan oli pakko nousta jaloittelemaan. Pesonen laskeutui hitaasti lattialle ja otti askeleen pari, mutta jalat eivät pitäneetkään, vaan Petski horjahteli sinne tänne ja jaloittelu jäi muutaman askeleen yritelmäksi. Hetken Pesonen keräsi voimiaan ja lähti uudestaan liikkeelle. Sama juttu, jalat vispasivat niin ettei pylperö tahtonut tulla perässä mukana. Nyt Petski kuitenkin tuplasi matkansa ja lössähti tolpan jurelle pötköttämään. Hoippuminen oli kuitenkin nähty.


Vanha rouva natisee


Totta kai huolestuimme ja asetuimme vartioon seuraamaan tilannetta. Toviin ei Pesonen siitä liikkunut, vaan oli lähinnä pöhnäisen oloinen, kuin upoksiin vettynyt tukki. Ilma oli todella raskas ja väsyttävä, olihan vettä tullut eri sakeusasteilla jo aamukymmenestä asti. 

Lopulta Pesonen oikoi koipensa, venytteli vanhan rouvan natinalla ja lähti köpöttelemään. Askel eteen, toinen... myös eteen. Homma toimi, vaikka hitaasti. Pikkuhiljaa Petski kuitenkin vetreytyi ja normaali vauhti alkoi löytymään. 

Taisi Petski loppujen lopuksi olla umpeen väsynyt ja todella tokkurainen. Aamulla vastassa oli aivan normaali ilopilleri, joka kuikuili sängyn laidalla ja ravasi asuntoa ympäri, törmäten välillä palloon ja tyttäreen.  

2 kommenttia:

  1. Miten se nyt olikaan, minkäs ikäinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petski iältään 7-8 vuotinen, mutta pitkään nukkumalla siihen taitaa napsahtaa hieman lisää. Nyt on natinat karistettu ja kirmailut palanneet!

      Poista