maanantai 30. huhtikuuta 2018

Kuulokuvia

Lakun akvaariossa asuva tyttöystävä Leväbarbie on ollut jo pidempään heikommassa kunnossa. Nyt se vain makoilee eikä juurikaan uiskentele entiseen malliin. Onhan sillä jo ikää. Myös Laku on huomannut sen, eikä enää niin touhukkaasti seurustele Barbiensa kanssa. 

Lakulle Barbien menetys olisi tietysti kova kolaus, mutta sitä se olisi myös Pesoselle, sillä pitkälti Pesonen on oppinut suunnistamaan akvaariosta lähtevän pulputuksen perusteella. Tuntuu, että Petski ottaa kuulotukea enemmän pulputuksesta kuin raja-apua esim. mattojen reunoista. Jos ja kun Barbiesta aika jättää, jättää aika myös akvaariosta, sillä turvallisuussyistä se joudutaan ottamaan pois käytöstä. Nyt jo on sydän ihan tarpeeksi vinksallaan, kun perheen karvakaverit pomppivat akvaarion päällä. Mitä vauhdikkaammin sinne mennään, sitä enemmän välilyöntejä tulee.

Tämä harvinainen tilanne syntyi juuri metelin
aiheuttamana - yleensä Pesonen ei näin lähellä
Tippaa ole, mutta kun Tippakin nukkui, eikä
Pesonen kuullut Tipan puhinaa, pötkähti Pesonen
vahingossa aivan Tipan kylkeen. Näitä tilanteita
 täytyy tietysti hieman vahtia, kun Pesonen
jatkaa matkaa, ettei aivan Tipan päälle kävele.
SilloinTippa saattaa hieman taputella.


Pariin otteeseen kovan metelin sattuessa, esim. siivouksen yhteydessä imuroidessa, on Pesosella ollut hienoisia harha-askeleita - ei haitaksi asti, mutta lieviä vaikeuksia. Silloin tietysti huhuilemme ja koputtelemme Petskille tietä. Usein Petski myös vinkkeihin vastaa. 

Tiedä sitten, joudummeko akvaarion poistuessa ottamaan tilalle turvallisemman akvaarion (ilman kaloja) ihan vaan sen vuoksi, että Petskillä säilyisi tuttu äänielemnetti. Aika näyttää.   

5 kommenttia:

 1. Voi Lakun tyttöystävää, kun vanhuus painaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikella on aikansa. Olimme jo n. viis - kuusi vuotta sitten antamassa akvaariota kaverille hengessä, kun "kun kala poistuu", mutta sitkeästi on Barbie pitänyt pintansa. Kolme vuotta sitten kirjoitimme blogissamme, että nämä leväbarbiet elävät n. 10-vuotiaksi ja tuolloin leväbarbie oli jo n. 14-vuotias!

   Poista
 2. Mielenkiintoista olisi tietää, miltä Pesosen äänimaailma näyttää. Akvaario on varmaan aika olennainen osa! Ehkä tilalle voi hankkia tikittävän kellon, jos akvaario on liian riskialtis? Tai sitten vielä isompi akvaario, sellainen kolmesataalitrainen jota ei muutama kissa jaksa mitenkään liikuttaa? :'D

  Tipan kanssa vierekkäin -kuva on söpö! Tippa näyttää niin pieneltä ja sirolta ja Pesonen on sitten tuollainen pullava. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesonenesim. tunnistaa nimensä, tykkää kuunnella jutustelua, on oppinut lautasen kilkattelut ja niiden tarkoituksen, tunnistaa koputtelun, paikoin reagoi stop-huudahdukseen, mutta nämä suuret linjat eli esim. akvaario ja muut yleiset äänet ovat pitkälti arvoituksia. Akvaario pulputuksineen on sellaisella paikalla, että se ohjaa käytävän myönteisesti. Siihen paikalle on suunniteltu TV.tä, mutta se ei taida riittää; tarvitaan jatkuvampi ääni.
   Muuten huoneistossa on erilaisia äänipisteitä, joihin Petski usein tarttuu, eli tietokoneen näppäimistä lähtevä ääni, makuuhuoneen tuuletusluukku, parveke, keittiön vesiautomaatti ja rappukäytävä.

   Petskin on kieltämättä hieman pullava - mutta toisaalta Tippa on nykyään erittäin hoikka, joten matto on sanotaanko vaikka mukavasti suora ja punainen:)

   Poista
  2. Hienoinen pullavuus voi olla vain hyvä: enemmän rakastettavaa. <3


   Jatkuvia äänenlähteitä on kyllä vaikea keksiä, ainakaan sellaisia, mitkä eivät sitten kuulosta rasittavilta pidemmän päälle. Akvaariopulputus on vaan kaunista ja rauhallista!

   Poista