torstai 31. toukokuuta 2018

Jetta - sähköhäiriö

Jetalla on aiemmin, n. kolme vuotta sitten, todettu sydämen rytmihäiriö ja koska Jetta on menossa hammashuoltoon, olemme käyneet tutkituttamassa Vantaan Tammiston Evidensiassa sydämen tilan uudestaan.

Jetta odottavalla kannalla

Kaikki on niin kunnossa kuin vain tässä tilanteessa voi olla. Diagnoosiksi tuli hurjalta kuulostava sähköhäiriöSydän lyö säännöllisen epätasaisesti - joka kolmas lyönti on kammiolisälyönti ja syketiheys huitelee 120-200 paikkeilla. Rytmihäiriö täytyy kuitenkin huomioida hammashoidon yhteydessä olevassa anestesiassa. 

Vantaalle lähdettiin normaalin "Koppiin menon - painin" jälkeen ja Evidensian pihaan saavuttiin loistavalla aikataululla "viittä vaille". Reitti pohjoisesta, molempiin suuntiin on helpohko, kunhan on sinut peräpuskurissa roikkuvien rekkojen kanssa ja kolmen vai oliko niitä neljän kaistan viuhuvasta liikenteestä. Autoilu siellä päin saattaa maalta tuleville olla stressaavaa ja osin jopa vaarallista.

Kohta alkaisi riittämään!!

Onneksi saavuimme "viittä vaille", sillä käytävällä oli myös muutama koirapotilas, joista toinen ei  s e l v ä s t i k ä ä n  tykännyt siitä mitä tapahtui myöhemmin operaatiohuoneessa. Erikoiseläinlääkäri Elisa Välimäki oli miellyttävä, hyvä. Hän oli rauhallinen, mutta samalla varma tekemisistään. Jetta ultrattiin, otettiin kuvat ja kuvat selitettiin meille. Jetta ei tapahtuneesta aivan samaa mieltä ollut, sillä EKG-antureiden, karvanajelujen ja kääntelyiden jälkeen, Jetan noustua, pöydältä löytyi patukka ja samalla myös toinen. Punainen minuutti kuitattiin kuitenkin naurun pyrähdyksillä ja nenästä kiinni pitämisillä. 

Evidensian koko henkilökunta oli mukava. Rapian 200e:n laskun sai maksaa käteisellä ja vaihtorahatkin löytyivät takahuoneesta. Käynti oli kompakti ja siitä jäi hyvä mieli. Osaavissa käsissä homma hoitui!

Jettaa ei sydämen häiriö vaikuta, eikä näin ollen lääkitystä ole tarvinnut aloittaa. Jetta jaksaa juosta, leikkiä, kiipeillä ja touhuta. Rytmihäiriö vaikuttaa enemmän henkilökuntaan, sillä alitajunta jarruttaa välillä hurjimpia leikkihetkiä. 

Jetalle on nyt varattu aika hammaskiven poistoon Kirkkonummen (Veikkolan) Anidentiin, jossa tarvittaessa pystyy yhdellä käynnillä esim. poistamaan hampaita. Siellä tiedetään kuinka anestesia hoidetaan ja siellä tiedetään Jetan sydämen kunto. Yhden kerran käynti on kaikille helpotus!


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisesti kerrottu lääkärireissu. Jetalle onnellisia päiviä kiusaamisen jälkeen 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jetta tulee heti aamusta ensimmäisenä puskemaan ja illallakin on nukkumaan mentäessä vielä viimeisimpinä kupsutuksia vaille. Toivottavasti se liittyy edes jotenkin onnellisuuteen. Onneksi Jetta on kaikin puolin reipas, kaikesta retuuttamisesta huolimatta. -henkilökunta-

   Poista
 2. Ohhoh! Sähköhäiriö kuulostaa pelottavalta mutta onneksi ei sitten vaikutakaan normielämään.

  Jetalle tsemppiä jatkokiusaushammasreissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jetassa taitaa energia virrata niin paljon, että laitteet pompsahtavat kun tutkitaan. On niin sähäkkä taskumarsu tämä likka!

   Kiitos tsempistä, mennee tarpeeseen. -henkilökunta-

   Poista