tiistai 27. marraskuuta 2018

Pirikeleenmoinen reissu

Isommassa porukassa on paljon hampaita ja paljon piilossa pysyvää hammaskiveä. Nyt oli Pirin vuoro käydä poistattamassa hammaskiveä. 

Aamu, yhdeksän tuntia ennen varattua lääkäriaikaa, alkoi kuljetuskaluston puolesta hämmentävissä merkeissä, sillä perheen 22-vuotias auto päätti ryhtyä kivireeksi ja kolauttaa iskunvaimentimia oikein kunnolla jokaisen pienemmänkin kuopan kohdalla. Se oli jytää, se tulta ja kekälettä. Pienempikin ressi olisi päivälle riittänyt. Ressiä kuorrutettiin henkilökunnan päälle karanneella lunssalla. 

Pirillä meni päivä ristiin


Kolinoiden kanssa lopulta kotiuduttiin ja kolinoilla päätettiin jatkaa lääkäriin, kunhan Piri oli ensin saatu koppaan. Kopitus onnistui lopulta mallikkaasti, sillä pienellä ohjauksella Piri "asteli" liki omin voimin pieneen reissupesään.

Lääkärissä olimme ajoissa, mutta samaa infoa emme saaneet lääkäristä. Ensin puoli tuntia myöhässä ja siihen päälle toinen puolikas. 

"Sulle kahvia, mulle kahvia, ilmaista kahvia kaikille!", siinä henkilökunnan resepti ajan tappamiseen. Piri ei härdellistä ollut samaa mieltä, vaan pyöreän pelokkain mielin kyhjötti kopan perällä, kuunnellen samalla kakofoniaa, joka paikoin yltyi negatiiviseksi pöhinäksi. Tiistai-tori oli voimissaan!

Punnitus meni persiilleen ja siitä hyvästä Piri raapi operaatiohuoneen seinään jäljet. Vekit menivät tasan 1 - 1 henkilökunnan ja oman henkilökunnan käsivarsissa. Pieni onni, ettei Piri valinnut seinässä oikeanpuoleista rataa, josta muutamalla ponnekkaalla otteella olisi päässyt sermin ylitse toiseen huoneeseen ja siitä ties mihin, mahdollisesti jopa ulos saakka! Piri valitsi vasemman puoleisen kaistan, jossa sijaitsi kalliin näköinen härpäke ja umpikuja. Tämän eläinlääkärin suurin heikkous on eittämättä operaatiohuoneiden seinät, jotka eivät ulotu kattoon asti. 


Siinä vaiheessa kun lääkäri on tunnin verran myöhässä, toivoo, ettei tämän vuoksi oijota hoidossa ja kiritä aikaa umpeen. "Operaatio sujui hyvin", lukee paperissa. "Hammaskiveä vain vähän ja hampaiden peruskunto hyvä", hyvä näin jos näin on. 

Ammeen alla on turvallista

 Eläinlääkärissä jalan ympärille käärästy side on ennenkin aiheuttanut päänvaivaa, mutta tällä kertaa se lähti hyvin pois. Siteen saisi kyllä poistaa jo siinä vaiheessa, kun pöhnäinen potilas odottaa kotiin lähtöä. 

Nyt kotona lauotaan ressiä, kuka milläkin tapaa. Pirillä on vielä kuutamovaihde menossa, mutta varovaiset ensimmäiset askeleet julkisessa tilassa on otettu. Pikku hiljaa. Antaa herran tulla ja mennä ja rauhoittua ja löytää oma rytmi. 

Ressi laskee, sen huomaa. Silmiä lurpottaa ja kroppa löystyy kuin kuuma purukumi. Tsemppiviestejä satelee mystiseltä kissatädiltä. Kyllä tämä tästä, vai mitä Piri? 




2 kommenttia:

  1. No on teillä ollut päivä! Onneksi Pirin hampaista oli vain hyvää sanottavaa (...jos lääkäri ehti kunnolla tutkia. vähän kuumottava ajatus jos ei ehtinytkään).

    Reissusta toipumista toivotellaan kuutamoiselle Pirille, raavitulle henkilökunnalle ja erityisesti autolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavana päivänä (eli tänään) Piri kipitti päivällä varmuudeksi turvaan, mutta nyt makoilee muiden kanssa joulutähden (valo) alla. Lienee poika toipunut.

      Auto sitä vastoin on lisännyt vikalistaan jarrujärjestelmän valon palamisen. Huomenna jos ehtii, on auton vuoro piipahtaa alustavasti tohtorin puheilla:)

      Poista