lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulu - tähän mennessä tapahtunut

Aah, tätä joulun aikaa! Se on aina yhtä maagista ja ennalta suunnittelematonta! Tällä hetkellä Pesosen porukka on n. 1 1/2 tuntia myöhässä joulun vietosta, mutta se on muutamalla terävällä liikkeellä korjattavissa. 

Varsinaisesti joulu starttasi viikolla muutamalla koristeen laitolla. Yksi puinen jouluvalo on jouduttu kääntämään (!?), sillä keskellä yötä Laku kiinnostui valon karmeihin liimatusta kala-tontusta ja alkoi kolaamaan sitä seinää vasten. Lakulla lienee vielä ikävä edesmennyttä tyttöystäväänsä (joka oli kala).

 Kiinnostusta on herättänyt myös ikkunapuitteiden väleihin asennettu pitkä tontturivi. Tonttuja kävi myös Pesonen morjestamassa! Tiedä häntä miten Pesonen paikalle löysi, mutta nenä ja tassu olivat ikkunassa tiukasti kiinni!?


Laku (vas) ja Pesonen tonttuja tutkimassa

Sitä vastoin joulun kunkku eli kuusi ei juurikaan ihmettelyä herättänyt. Kuusen tulo oli lopulta niin flegmaattinen tapahtuma, että Pesonen oli koko toimenpiteen ajan nukkumassa! Sofi, Laku ja Hannu kävivät nopeat nuuhkaisut ottamassa, mutta siinä kaikki. 

Hannu tarkastaa tämän joulun kuusen

Lahjojen paketointi sitävastoin kiinnostaa aina ja siihen on varsinkin Laku lisännyt hauskan tradition. Laku juoksee ja hyppii rapisevien papereiden ja kumollaan olevien pakettien ylitse; menee välillä piiloon, ottaa vauhtia ja loikkaa! Hoplaa! Lakun leikissä on joulun ydin ja tätä ydintä on todella hauska seurata! 


Lakulla jouluperinne käynnissä

Tiedä sitten mihin suuntaan tämä joulu on menossa? Eilen saimme kuusen jalkaan ja sieltä on jo parhaat makuupaikat jaettu. Se ovatko ne pysyviä, ratkeaa myöhemmin, sillä meillä on vahva epäillys siitä, että kuusi vaeltelee meidän poissa ollessa asunnossa itsekseen. Siis käyskentelee, kävelee ja tutkii paikkoja, kuin Lumiukko animaatiossa. Kun olimme päivällä poissa, oli sellaisiin paikkoihin, kuten eteiseen ja pitkälle keittiöön ilmestynyt tukku neulasia, eikä niistä voi "syyttää" kissoja. Eihän? 

Seuraavana vuorossa, torttujen syönnin jälkeen, lienee kuusen koristelu ja kissoilla lienee siihen nau´uttavansa. Jatkamme siis matkaa kohti syvemmälle joulun henkeä ja nautimme joka hetkestä!


Olenko ollut kiltti, kyselee Sofi?






4 kommenttia:

  1. Siellä otetaan selvästi jo ilo irti joulusta! Varsinkin Laku tuntuu tuntuu olevan joulukissanen (jouluihmisestä väännetty).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska väännös! Kyllä, Laku ruuvaa jouluruuvinsa äärimmilleen! Kohta alkaa kuusenkoristelu ja saa nähdä tarttuuko Laku hetkeen! Tai muut!? -henkilökunta-

      Poista
  2. Laku <3 Oikein ihanaa joulua teille koko porukalle!

    VastaaPoista