sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Pakkanen

Jos Jämsän Lahtisten huopa(tossu)tehtaan kupeessa on liki 30 astetta pakkasta, niin on Pesosen porukoiden nurkissakin rapiat 20 astetta. Kissat ovat jostain syystä heikkoja lukemaan pakkasmittaria ja aika ajoin, kovien pakkastenkin paukkuessa, paukuttavat kissat myös parvekkeen ovea ulos pyytääkseen.

Hannu ja Sofi ovat kovimmat paukuttajat ja perässä seuraavat Pesonen ja Laku. Hannulla ja Sofilla on lisätehosteena ovessa roikkuminen. Jotta ovi säilyisi edes hieman ehjänä, on se avattava. 

Laku on huomannut, että aurinko paistaa, eikä halua
parvekkeelle nyt mennä.

Pakkaskeli on monelle kuitenkin yllätys ja liki järkytys. Hannu jää hetkeksi tolpilleen seisomaan, Sofi on epäluuloinen, eikä Lakullekaan mene kylmä hönkäys oikein jakeluun. Pesonen tekee oven auettua väistöliikkeen. Tämän jälkeen Hannu saattaa Lakun tavoin ravistaa jalkaa ja rynnätä ulos. Hannun piipahdus parvekkeella on kuin suunnistajan leimaus rastilla. Jos Pesonen menee parvekkeelle, on se vain nopea pyörähdys. Sofi jää ulos hengailemaan - vaikka pakkanen kurittaa, Sofi ei "ymmärrä" tulla sisälle.

 Näin keskitalvella on pöydän päällä, patterin vierustalla oleva muovikaukalo pehmusteineen ollut kuuminta hottia. Se on hieman korkeammalla ja patterista tuleva alaviistolämpö hohkaa mukavasti. Eniten sitä käyttävät Hannu, Sofi ja Pesonen.  

Hannu saattaa mennä myös kylpyhuoneen ammeeseen, jossa sivupatteri antaa lämpöä. Viime päivien aikana on Pesonen makoillut aivan parvekkeen oven pielessä! Siinä on isomman raapimapuun pehmeä jalka ja Pesonen tinttaa siihen makuulleen niin, että pylly osuu patteriin. Pylly patterissa ja naama kohti olohuonetta. 

Pylly patterissa on Pesosen vinkki


Tippa ottaa lämmöt ihmiskehosta ja pötköttelee sylissä ja mitä paksumpi villapaita on päällä, sitä mukavammat oltavat Tipalla on! 

 Piri eivät parvekkeen kylmähoidosta niin perusta ja Piri pötköttelee lähinnä makuuhuoneessa sängyllä tai auringon paistaessa ikkunalla. Jetta huitelee siellä täällä ja missä milloinkin. Välillä tuntuu, että Jetta ottaa lämmöt kirmailulla. Nopeita ja teräviä pyrähdyksiä, leikillä lämpöön. 

Jos linnuilla on pakkasella tapana pörhennellä höyhenpukuaan, niin täällä ei sen kummempia pakkastradioita ole havaittu. Kylmällä hakeudutaan normaalisti hieman mukavampaan paikkaan. 

Pitkä ennuste näyttää, että kovimmat pakkaset ovat vähäksi aikaa taakse jääviä. Ei parvekkeella talvella silti mukavaa ole ja sieltä hakeudutaan edelleen lämpöiseen - seuraava koputus vaan saattaa tulla hieman nopeammin kuin kovemmilla pakkasilla:)

Hannu makoillee kylmää piilossa ammeessa

6 kommenttia:

  1. Eikö tuo kylpyamme ole hieman riskialtis paikka? Jos vaikka putket alkaa pulputtamaan vettä yhtäkkiä jäätyessään? - Pepsi ja Max

    Sama täällä parvekkeen kanssa. Molemmat pyytävät sinne, mutta takaisin tullaan kiireen vilkkaa. Pepsi on muutaman kerran kääntynyt jo ovelta takaisin sisälle (äskenkin, kun ulkona -25) :D - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pelota. Sitä paitsi amme on oivallinen leikkipaikka. Pallo ei niin vain karkaa;) -Hannu-

      Poista
  2. Täällä Kassinen vähän mieluilee parvekkeelle pääsyä, mutta ovea ei avata nyt kovilla pakkasilla. Menenkö-enkö mene -miettimisprosessi on nimittäin niin pitkä, että koko kämppä ehtii jäätyä. :P

    Pesosen lämpöisenäpysymisvinkki on oikein hyvä! Patteri lämmittää jatkuvasti eikä liiku pois, kuten saattaa tehdä ihminen jonka syliin on juuri asettunut. Hannu ammeessa on hauska näky, varmaan sielläkin on lämmintä, jos vain älyää lähteä pois ennen kuin henkilökunta tulee kylpemään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa joka puolella olla tuota menenenmene - touhua, kuten esim. Peps ja Maxin laittoi. Ja välillä hytistään ihan tosissaan, kun mitään ei tapahdu. Ovi on sepposen selällään monta minuuttia, eikä kukaan mikään liiku.

      Hannu tuumaa kyllä tarkasti, milloin on viisainta poistua. -henkilökunta-

      Poista
  3. Meillä on tilapäisasunnossa kylppärin lattialämmitys koko ajan päällä, ja tieten ketkä vessanmatoilla öitänsä viettää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika herkku! Siellä kelpaa nukkua, syödä, räpsytellä silmiä, venytellä tassuja tai muuten vain miettiä mitä miettisi seuraavaksi:)

      Poista