tiistai 18. kesäkuuta 2019

Aurinkokello Pesonen

Olemme ennenkin ihmetelleet Pesosen kykyä löytää talosta se ainoa pilkku johon kesän lämmittämä aurinko pilkottaa. Jotenkin tuntuu, että Pesonen on vieläkin hionut asteella vekkariaan tarkemmaksi, sillä niin tarkasti Petski aina aurinkon sattuessa paikalle hollilla on.


Paiste on pienikin paiste


Vihreään huoneeseen paistaa aurinko ja Pesonen nauttii

Aamuaurinko osuu joko Vihreään huoneeseen tai makuuhuoneeseen. Mikäli makuuhuoneessa on verhot edessä, ei aurinko tietenkään pääse suoraan paistamaan, vaan siivilöityy verhojen lävitse. Se ei riitä Pesoselle. Usein Vihreässä huoneessa on edes pieni rako, josta aurinko pääse nuolemaan lattiaa ja tämän nuolemiskohdan Pesonen kyllä löytää. Pienikin pilkku riittää! Vihreä huone on kuitenkin blogitoimituksen työhuone ja kesäisin sen lämpötiloja pyritään pienentämään edes hieman kaihtimilla. Suurin paahto pidetään kurissa. Mikäli huomaamme Pesosen odottelevan makuuhuoneessa aurinkoa, niin tietysti sen hänelle suomme ja läväytämme verhot apposen auki! Samoin Vihreässä huoneessa tingimme hieman henkilökunnan hemmottelusta ja hikoilemme Pesosen hengessä. 


Päivällä vedetään happea ja viilennytään. Aurinko kiertää pienen ringin metsän takaa, kunnes saapuu olohuoneen ikkunoiden taakse hieman sivuttain paistamaan. Kesällä olohuoneen paistoaika on kuitenkin varsin lyhyt - talvella liki olematon. Aurinko paistaa kuitenkin hetken myös Pesosen petipaikkaan ja Pesonen löytää myös sen! 


Loppupäivän aurinko osuu petipaikkaan ja siellä on myös Pesonen


Pesoselle ei riitä pelkkä lämpö, vaan täytyy päästä, mikäli vaan mahdollista juuri siihen paahteeseen. Pesonen on sokea, eikä reagoi valoon, mutta sitähän ei tiedä, kuinka paljon "vuotoa" muussa kehossa. Lämpöön reagoiminen on selvä asia. 

Eli täällä vietään tällä erää vuoden kierron herkullisinta hetkeä ja nautitaan valosta ja auringosta. Herkullista hikoilua!


Makuuhuoneen paahde on paras!

6 kommenttia:

 1. Ihana Pesonen, kun aurinko löytyy! Miten käy pilvisinä päivinä; etsiikö kuitenkin jos jostain löytyisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvisenä päivänä Petski saattaa esim. odottaa Vihreässä huoneessa auringon saapumista, mutta ei selvästikään ole niin tyytyväinen kuin aurinkoisena päivänä. Sängy on aina sänky, vaikka ei paistaisikaan. Mutta mikäli se aurinko paistaa, niin kyllä Pesonen sen mukaan menee. -henkilökunta-

   Poista
 2. Voi Pesonen, ootpa ihana tuollakin tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Pesonen on ihana ilman tällaista pientä lisämaustettakin. -henkilökunta-

   Poista
 3. Pesonen Pesonen Pesonen ihanainen olento! <3 Hyviä kuvia rouvasta nauttimassa pienistä ja isoista auringoista!

  Makuuhuoneessa on komea kissanpönttörivistö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi tänään näki, kuinka Pesonen nautti kun aurinko oli pehmittänyt rouvan:)! Kuvista en tiedä, sen verran rankka tuo keskipäivän valo ja muutenkin valon ja varjon raja. Täytynee jossain vaiheessa kyhätä juttu tuosta kissojen kuvaamisesta. JA nuo pöntöt - niillä on aika muikea elämä kun, esim. Hannu kipittää niitä kuin juoksuportaita tai kun vastaanottokomitea on maukumassa kotiin palaavaa henkilökuntaa. -toimitus-

   Poista