lauantai 1. kesäkuuta 2019

Facebook-päivityksen häiriköintiä

Pesosen facebook-profiiliin päivitellään arkisia asioita Petskin elämästä. Usein proofilin "asiat", kuten myös blogitekstit saavat alkunsa jostain ihan pienestä tilanteesta, jonka henkilökunta näkee jo siinä tilanteessa valokuvana. Pyrimme mahdollisimman pitkälti välittämään kuvat siitä tilanteesta josta päivitämme tai kirjoitamme.


Tänään Petski on ollut varsin touhukas, hyppelyineen ja kirmailuineen. Jetta on taas liikuttanut Petskiä enemmän kuin henkilökunta antaa lupaa. Henkilökunnan rustaillessa ruokaa Petskillä oli taas meno päällä ja tällä kertaa Petski leikki Lakun kanssa. Petskillä on sympaattinen tapa mennä oven tai nurkan taakse jemmaan ja "kyttäillä" (Pesosen tapauksessa kuulostella) kimppuun hypättävän liikkeitä. 


Valo oli kohdillaan ja osui maukkaasti Petskin naamaan. Kuvaaja taipui lattian rajaan ja zoomasi kohteeseen. Räps. Ei hyvä kuva. Otetaan toinen. Otettaisiin jos kameran eteen tallustanut Sofi väistäisi. Tilanne kuivuu kasaan. Sofi ei väistä, vaan seisoo järkäleenä edessä. Vaihdetaan aihetta. Räps. Kirjoitetaan siitä kuinka kissat häiritsevät juttujen tekoa! Sofi väistää ja vihdoin saadaan kuva Petskistä, mutta mehukkain kuvakerronnallinen asento on kuivunut liian terhakkaaksi ryhdiksi. Otetaan silti kuva. Räps. Ei hyvä. Kuva pikselöityy liiaksi. Otetaan toinen kuva... En ota. Laku seisoo linssin edessä. "Lakuuuu. Lakuu, väistä ole kiltti". Laku väistää sen verran, että jättää karvansa osittain kuva-alalle. Räps. Otan kuvan ja liitän Lakunkin häiriköistä kertovaan juttuun. Nousen ja keitän perunat kypsiksi. Jupinaa.


Sofi - juuri "oikeassa paikassa"

Laku puskee vasemmalta esiin. 






PS. lopputulema on yksittäisenä kuvana facebookin puolella (vieressä pieni kuva) kuitenkin ihan ok, sillä kuvasta välittyy tilanteen olennainen olemus, vaikka kuvaajan mielestä oikea hetki ehti karkaamaan Sofin astellessa kameran eteen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti