keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Vuodenvaihde

Pesosen porukoilla vuodenvaihdetta odotettiin hieman pelokkaana, sillä vuoden takainen vaihde piti sisällään mm. Pirin oksentelua. Viime kerrasta kolhiintuneena henkilökunta nipisti töistä pari tuntia pois ja tuli aikaisemmin kotiin pitämään kissoille seuraa. Eihän se riittänyt, sillä pyrotekninen paholainen oli luikerrellut herkkäsormisten pommittajien sieluun ja ilotulittelu oli aloitettu jo hyvissä ajoin ennen lupa-aikoja. 

Piri kuuntelee outoja ääniä

Piri ja Hannu olivat jälleen säikyimmät. Hannu jopa Piriä säikympi. Onneksemme Piri vaikutti hieman reippaammalta, vaikka halusikin lymyillä ammeen alla. Oksentelua ei illan mittaan tullut. 

Keskustan jytinät suodattuivat huoneiston sijoittumisen ansiosta, eikä km:n päässä sijaitsevan urheilukentän jyly kantautunut riipivämmällä metelillä asuntoon asti. Tasainen jytky jatkui kuitenkin puoleenyöhön asti ja parikymmentä minuuttia sen ylitse. Sitten tuli liki leikaten hiljaista. 

Pesonen (oik) tullut tuuletuikkunan luokse - Laku (vas)
katselee ikkunasta.

Pesonen olisi ollut halukas kuulla pauketta tuuletusikkunan kautta ja Laku piipahti ikkunassa katselemassa. Tuuletusikkunaa ei Pesoselle avattu. Vielä seuraavana päivänä, tammikuun ensimmäisenä, Sofi istuskeli ikkunan äärellä ja katseli taivaalle. Taivas oli rauhallinen.

1. tammikuuta, päivällä - onneksi on rauhallista.

Vuodenvaihde selvittiin Pesosen porukoilla onneksi vähällä ja Pirikin kömpi yöksi henkilökunnan viereen nukkumaan. Ei voi kuitenkaan unohtaa näitä jotka ilotulitusten vuoksi ovat joko karanneet tai muuten tulleet pelokkaiksi. Heillä vuodenvaihde jatkuu, eikä se ole onnellinen. Helsingin Sanomien Mikko Suutarinen kuvasi koirien uuden vuoden yötä. Kuvareportaasi löytyy seuraavasta linkistä: 2 kommenttia:

  1. Toiset ei ihmettele paukutusta yhtään ja toiset ovat kauhuissaan. Meillä Max on lähinnä utelias ja Pepsi niin pelkää. Tänä vuonna evakkoretki Pepsin kanssa helpotti tilannetta (juttua tulossa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli juttua odotellessa. Harmi kuitenkin että evakkoon täytyi lähteä. Toivottavasti jo itse retki ei aiheuttanut stressiä. Tsemppiä P & M! -Pesonen porukoineen-

      Poista