sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kirsi Karppinen - Kissamaalauksia! 2.0

Kirsi Karppisen kissamaalaus

Koronaviruksen riivaamassa tilanteessa on etsittävä vaihtoehtotapahtumia, joissa eivät suuret massat liiku. Kaupunkimme museot on tällä erää suljettu, mutta museota pienempi muoto, galleria pitää ovensa auki.

 Promenadigalleriassa (Vaiveronkatu 10, Hyvinkää) on tällä hetkellä esillä lahtelaistuneen varsinais-suomalaisen Kirsi Karppisen kissamaalauksia. Näyttely koostuu kymmenistä öljyväri maalatuista kissojen muotikuvista. Suuri osa teoksista on maalattu 26 x 16 cm kokoisille metallilevyille. Lieneekö erikoisen pohjaratkaisun ansiota, mutta malleina toimivat kissat saavat niissä aivan omanlaisen heräämisen. Metallilevy on kiehtova ratkaisu. Mukana on myös muutama kankaalle tehty teos.

Kirsi Karppisen kissamaalaus


Suurin osa malleista on internetin kissameemejä (kuvia, videoita tai gif-animaatioita), mutta mukana on myös Kirsi Karppisen ystävien kissoja. Karppisella itsellään ei ole koskaan ollut kissaa. 

Teoksia on n. 70 kappaletta, joten mistään pienestä näyttelystä ei ole kyse. Kissaton Karppinen on päässyt oivasti kissojen nahan alle, tuoden monia erilaisia persoonia ja nimenomaan kissojen nopeita eleitä esille. 

Promenadigalleria on avoinna ti-pe 10-18, la 10-15, su 13-18,  juhlapyhinä suljettu. Näyttely on esillä 25.3 asti. Samaan aikaan on esillä myös Riikka-Liina Martiskaisen HILJAISUUDESTA - näyttely. Sisäänpääsy on ilmainen.


PRESS STOP: Promenadigalleria, taidelainaamo, taiteilijatarvikeliike ja kehystämö on suljettu korona-tilanteesta johtuen ainakin 13.4. saakka


Promenadigallerian sivu:







Kirsi Karppisen kissamaaluksia






KISU RY vierailu

Toinen mainio vähän ihmisiä keräävä - tapahtuma oli hädänalaisten kissojen oman yhdistyksen Kisu ry:n vierailu paikallisessa M&M lemmikkieläinliikkeessä, jossa yhdistys keräsi Uudenmaan ensikoteihin lähinnä märkäruokaa ja hiekkaa. Paikalle oli tuotu muutama kissaraasu ihmisten ihmeteltäväksi, mutta vallitsevan epidemia tilanteen vuoksi kissoja ei saanut rapsuttaa. Kissojen oloa ei helpottanut kaupassa asioineet suhteellisen äänekkäät pienet koirat. Toivottavasti loppupäivä sujui rauhallisemmissa oloissa ja kovan onnen kissat saivat illaksi herkkuaterian. 

Kisu Ryn omien sivujen kautta voi tukea Kisu ry:n toimintaa, samalla myös hädänalaisten kissojen oloa. Ja kun kerta kesää päin olemme menossa, niin Kisu ry:n kautta voit ostaa esim. t-paidan. Kannattaa käydä vilkaisemassa, sillä varsinkin ryhmälogo t-paita on hieno! https://shop.spreadshirt.fi/kisu/  Myös miehille löytyy t-paitoja! Vink vink:)

Kisu ry:n linkki:







2 kommenttia:

  1. Onpa hienoja maalauksia erinomaisista aiheista!

    Mitenhän gallerialle käy, liekö enää auki... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Promenadigalleria, taidelainaamo, taiteilijatarvikeliike ja kehystämö on suljettu korona-tilanteesta johtuen ainakin 13.4. saakka", lukee promenadigallerian sivulla. Hilkulle meni, että näimme näyttelyn. Hienon näyttelyn! -henkilökunta-

      Poista