tiistai 1. joulukuuta 2020

Ensimmäinen luukku avattu... ja loput varattu!

Laku nuuhkii kalenteria

Joulukuun 1. pvä - se on se päivä, kun ennen kukon laulua rapisee kotien nurkissa, niin kuin hiiri tekisi tietä sanomalehtipinkan lävitse. Pimeässä tihrustetaan missä  joulukalenterin ensimmäinen luukku on ja sitten kun sen löytää, ei sitä saa suurilla sormilla auki. Kissoilla ei ole tätä ongelmaa. Ne vähät välittää numerojärjestyksestä tai siitä kuinka se luukku aukeaa. Tärkeintä on päämäärä. Jättäkää vaan se kalenteri siihen lattialle. Kyllä me hoidetaan se.

Pesosen porukoilla joulukalenterin avauksessa täytyy olla henkilökunta, vahtimestarit paikalla. Yksi luukku ei seitsemälle riitä, vaikka yksi kissoista nukkuisi. Laku tulee vasemmalta, Sofi oikealta ja Hannu takaa. Rapina on rapinaa ja kissa tietää sen. Kaikki nauttivat härdellistä. Joku saa luukun namin ja loput pääsevät varapatruunoille, Cosman nameille. 

Osalle nopea toimitus riittää, osa jää paikalle vielä pyörimään. Vähän niin kuin fiilistelemään. Piri ajattelee eteenpäin ja menee makaamaan kalenterin päälle. Ottaa tontin. Loput luukut ovat näemmä varatut. Makaa ehkä vartin ja sitten kömpii joulun hengessä ylös. Kaikille kivaa huomennakin. Hyvää joulukuuta! 




Piri varannut loput joulukalenterista




  

4 kommenttia:

  1. Joulukalenteri on vaan niin paras! Ja mä sain avata jo eilen ekan luukun, kun emäntä lähti tänään niin aikaisin. Odotan huomista jo aivan malttamattomana! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän Max nyt käy niin, että luukut loppuvat kesken vai maltoitko tosiaan pitää välipäivän!? -Petski porukoineen-

      Poista
  2. Piri selvästi on iloinnut kalenterista suuresti! Mukava päivittäinen ajanviete siellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirin iloista ei aina ota selvää. Kalenterin päälläkin makaa kovin vakavan tuntuinen herra. Vaan aika velikultahan tuo:) Joka päivä vietetään! -henkilökunta-

      Poista