perjantai 21. toukokuuta 2021

Äkkiä ruokaa, että ehditään sovitussa ajassa lääkäriin missä Tipalla menee jalka katki


Huomautus: teksti ei sisällä mitään dramaattista. Voi lukea aivan rauhassa.


Kuhinaa keittiössä


Tiesittekö sen ettei jääkaappi kaikessa tiiveydessään pidä hajuja sisällä. Se tulee todistetuksi sillä, että laittaa aamulla seitin sulamaan niin johan on iltapäivällä keittiössä levotonta kuhinaa kun henkilökunta saapuu kotiin. Ja jotta saisi oikein kunnon pöhinän aikaiseksi, niin henkilökunta terästi vielä tätä kotiin saapumista nappaamalla kaupasta kissoille heinän, joka tuoksukylläisyydessään ei jää yhdeltäkään viiksiniekalta huomaamatta. 

Liki kauhuelokuvan kulissit olivat valmiina, kun kissaa valui seiniä ja tasoja pitkin. Osa huusi heinää ja osa seitiä. Vaikka kauppaostoksia oli ladottu keittiön tasoille, niin jostain aina löytyi kissan tassun mentävä väylä. Osa kiipesi jalkaa, osa nojasi kaapin oveen. Ja kun tarpeeksi oli sakeutta ilmassa, muuttui se hiljakseen myrskyksi. Liikaa odottamista. 

Hannu kipittää tänne, Pesonen tuonne


Ja kun on nälkää, niin tunteet nousevat pintaan. Äkkiä ruokaa!


Kaikella oli aikansa ja paikkansa, sillä Tipalle oli varattu aika verikoekontrolliin. Kontrollissa on käyty jo useamman kerran, sillä Tipalla todettiin vuoden 2016 loppupuolella kilpirauhasen liikatoiminta. Tällä hetkellä tilanne on sillä tapaa vakaa, että valkosoluarvot saatiin normaaliksi lisäämällä vajaa kaksi kuukautta sitten kilpirauhaslääkettä. Paino on kuitenkin pudonnut 2,5 kg:sta n. 2.3 kiloon, mutta kuitenkin niin, että se on nyt pysynyt tuossa reilussa kahdessa kilossa. Turkki on rönttönen, mutta pitkälti takkujen poiston seurauksena. Jos kilppari arvo saataisiin paranemaan, painokin nousisi. Ketjureaktio.

Tippa on diiva myös eläinlääkärissä. Ilmottautumisen hän tekee itse - huutamalla saapuessaan odotustilaan. Nopeuttaa palvelua:) Mutta tulee ihailuakin. Verikoe otettiin kuin mallioppilaalta. Hoitaja piti "kiinni", omistaja rapsutti ja lääkäri otti näytteen. "Näin otat kissalta verinäytteen" - opetusvideo oli valmis!

Jalka meni joka tapauksessa taas katki eli verinäytekohtaan laitettu tuppo häiritsi koipea niin, ettei sille tohtinut oikein edes astua. 

Vaikka Tippa on lihaksien vähenemisen vuoksi hauras ja nukahtelee herkemmin kuin junamatkustajat viikon päätteeksi, suunnittelemme pikkuhiljaa Tipan parin viikon päästä olevia 18-vuotis synttäreitä. Ei ilotulitteita, ei paukkukarkkeja, vaan jotain kodin lämpöistä. Jotain pientä, joka kasvaa sydämessä suureksi. 


Tippa huutaa vettä. Juoma-astiat harvoin kelpaavat, sitä vastoin hanat ja kipot
on suosiossa.
6 kommenttia:

 1. Oi Tippa, sulla on kohta suuret juhlat! Muistakin antaa tarkat ohjeet mitä kaikkea haluat juhliisi niin että kaikki voivat laulaa "kunpa oisin päässyt juhliisi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhalla tädillä on kuulo mennyt, joten laulajat joutuvat opettelemaan kissojen viittomakielen. Seiti ja kana voisivat olla kovaa kamaa:) -henkilökunta-

   Poista
 2. Ihastuttava hymy! :D

  Toivottavasti kilppariarvot paranevat ja vanhus saisi lisää lihasta ja jaksaisi juhlia synttäreitään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni lihas ei olisi pahitteeksi, mutta olisimme tyytyväisiä, mikäli jaksaisi pysyä näinkin virkeänä mitä nyt on. Ja lauseen sivusta voi todeta äskeisen havainnon, että raapimapuu sai äsken Tipan kynsistä:) -henkilökunta-

   Poista
 3. Tippa tulee täysi-ikäiseksi ja pääsee baariin 😹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippa pääsee mummo-tunneliin. Taitaa olla sen verran hurja paikka, että täytyy keskustella ensin tyllerön kanssa. -henkilökunta-

   Poista