lauantai 29. toukokuuta 2021

...nyt on liian hiljaista

... nyt on hieman liian hiljaista


Näkö-, kuulo- ja mu-tu aisti tekevät välillä yhteistyötä ja herättävät ihmisen epäilemään asioita. Silloin tällöin ihminen tuntee kuinka häntä tuijotetaan tai sitten tulee tunne, ettei kaikki ole ihan ok - junat ei yht´äkkiä kulje ja tulee liian hiljaista tai kotona äänimaailma muuttuu ja lapset tekevät kolttosia tai isäntä on nukahtanut Uneton Seatlessa - elokuvan äärelle. 

Kissojen kanssa eläessä mu-tu aisti herää välillä henkiin. Pesosen porukoilla varsinkin Pesosen touhuissa mu-tu aisti herättelee henkilökuntaa, viimeksi tänään. Kissat joko touhuavat tai nukkuvat ja silloin kun ne touhuavat lähtee niistä erilaisia tohinoita tai niitä näkee vilahtelevan joko vasemman tai oikea olan takana tasaiseen tahtiin. Tai sitten näkee niiden olevan esim. Vihreässä huoneessa ja tietää "mitä siellä pitäisi tapahtua". 

Jetta ja Pesonen olivat Vihreässä huoneessa hieman liian pitkään ja hieman liian hiljaa. Pesonen oli "lukinnut" Jetan pyörylän tasolle, parkkeerannut vähän matkan päähän niin, ettei Jetta arvannut lähteä pois. Jetta tietää, että Petski olisi ponkaissut joko poikkiteloin eteen tai sitten pinkassut jahdaten perään. Sitä ei Jetta halunnut ja makasi naulattuna paikallaan hiljaa. 


Pesonen on asettunut lattialle pötköttämään ja kuulostelemaan Jettaa ja
samalla naulannut Jetan pömpeliin

Se ei ole vielä ihan täysin selvinnyt, tietääkö esim. Jetta ettei Pesonen näe ja ettei periaatteessa olisi ongelmia kirmaista vaan muutamalla nopealla liikkeellä Petskin ulottumattomiin. Välillä siihen viitaten Jetta hyppää keittiössä tasolle, aivan kuin tietäen Petskin sokeuden. Saattaa myös olla, että Jetta ei aina halua kirmailla, koska silloin myös Sofi tai Laku saattavat lähteä liian innokkaasti perään. 

Tällä kertaa tilanteen laukaisi kuvaaja, joka tuli tallentamaan tilannetta. Usein myös pelkkä Petskin kutsuminen nimeltä riittää. Petski on oppinut tuntemaan henkilökunnan reaktiot. Mutta ei siinä kummempaa, Jetalla oli oiva paikka odottaa tilanteen laukeamista. Kaikessa hiljaisuudessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti