lauantai 3. kesäkuuta 2023

Synttäreille siivotaan

Pesonen, n. 14-v

 

Tähän aikaan vuodesta on ollut tapana viettää isommalla porukalla synttäreitä. Kakkua ovat päässeet jakamaan Pesonen, Jetta ja Laku. Pesoselle ikää lienee kertynyt n. 14-vuotta, Jetta täyttänee 13-vuotta ja Lakun vuosirenkaiden uusi luku on 10-vuotta. Tarkkoja ikiä ei kukaan tiedä. 


Herrrkkulautaset

Synttäreitä vietettiin ja vietetään omassa porukassa ja tällä kertaa tänä päivänä kolmikosta kaksikko Pesonen ja Laku lahjottiin herkkulautasella. Oli Miamorin mallas herkkutahnaa, Cosman kuivatut kananappulat, Catesyn salamitikkuja ja Dreamiesin kanaherkkuja. Koska Jetta ei ole niin herkku herkkujen perään, Jetta saa huomenna erikoisherkuksi seitiä. 

Tällaisia isompia juhlia vartenhan on ollut tapana siivota, eikös juu. Ja nyt kuuluu nyökätä. Juu. Mutta siivota voi myös muita asioita varten, esim. suolinkaisia. Ja silloin sitä siivota vasta voikin:)


Maura äitienpäivän aikoihin

Äitienpäivän aikaan Maura otti asennon ja oksensi. Henkilökunta oli aivan vieressä ja päätti jostain syystä tarkastaa oksennuksen sisällön. Siellä se vaalea suolinkaisen veitikka heilui iloisesti kuolassa, siinä sulamattoman ruokapalan vieressä. "Nähkää minut" ja mehän nähtiin. Maura ihmetteli kiljahtamista. Ei pitänyt olla, ei pitänyt olla matoja, sillä kissat olivat saaneet v. -22 runsaan madotuksen. Oli pidetty oikeat häätötalkoot. Joko munat ovat tulleet sijaiskotilais Reginan kautta tai sitten ne ovat jostain syystä säilyneet pidemmän ajan ja nyt kevään aikana ne ovat aktivoituneet? Kakat ja ruoho-oksennukset on tarkkaan työnnetty likinäköisen nenän eteen ja Maura on ollut ainoa ja vain tämän yhden kerran, jolta on havainto tehty. Mutta tuo yksi mato johti siihen, että kaikille kahdeksalle kissalle oli tehtävä madotus.


Matoja, ihmettelee sijaiskotilainen Regina

Ohhoh kun täällä siivotaan, hiekatkin viety, Maura ihmettelee


Eli se on tarkoittanut ja tarkoittaa sitä, että nyt on pariin otteeseen tehty niskavalelut niille joille se onnistuu ja muille kolmen päivän axilur-kuuri. Henkilökunta on pessyt hiekkalaatikot ja desinfioinut ne, samoin myös mattoja on putsailtu, varsinkin niitä joissa on vetoja suoritettu. Eli tiivistettynä kissoille madotus 2-3 kertaa, kahden viikon välein ja siivoamiset.

Nykyäänhän ei sisäkissoille madotusta suositella, ellei siihen ole aihetta kuten nyt, sillä muuten madot saattavat kasvaa immuuneiksi lääkettä vastaan. Ulkoilevat kissat on madotuksen suhteen sitten eri juttu. Nykyinen suositus sisäkissoille olisi viedä ulostenäyte tutkittavaksi.


Herkkulautasen tyhjennystä Sofi auttaen Pesosta


Juhlat juhlitaan siis puhtaassa kodissa! Lattia kiiltää sen verran, että siitä saattaisi vaikka syödä ja niinhän Pesonen ahneuksissaan tekikin kun herkkulautaselta loppuivat (Sofin lievällä avustuksella) herkut. Kun lautaset oli tyhjennetty ja nuoltu, asetuttiin hieman lepäilemään. Henkilökunta keitti kahvit ja söi lanttusupikkaat. Pesonen kuitenkin oli noussut ja käveli keittiöstä sohvan edustalle olohuoneeseen. Sen näkee kun Petski haluaa pelata palloa. Silloin Petski "pälyilee", nuuhkii ja tapailee lattiaa. Joskus pallo osuu nenän eteen ja joskus se on vaan noudettava lelukorista. Tällä kertaa henkilökunta hieman avitti ja heitti pomppivan pallon Petskille. Petski pysäytti sen, nappasi suuhunsa ja kiikutti sen käytävään. Kuului kuinka pariin kertaan Pesonen löi palloa seinään, jonka jälkeen Pesonen tuli jälleen keitiiön kautta olohuoneeseen pallo suussa kurnuttaen. Pesonen pysähtyi, pudotti pallon ja kurisi. Silloin kuuluu rapsuttaa. Hyvää syntymäpäivää Petski ja kumppanit! 


2 kommenttia:

  1. No olipa teillä siivousurakka! Mutta onneksi se on ohi ja nyt on juhlien aika upeiden kakkujen kera. Onnea huima kolmikko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siivoukset ihan vielä ole ohi, sillä matojen kanssa ei leikitä. Häätö annetaan. Laku nyt vielä on "nuori", mutta Jetta ja Pesonen ovat väistämättä jo rentoja senioreita.

      Poista