torstai 9. kesäkuuta 2016

Ikkunanpesua ja sopimuksia

Jos nyt ei ihan joka vuotinen, niin vähintäänkin joka toinen vuotinen traditio nakutti jo niin pahasti myöhästymistä, että toimeen oli tartuttava ennen kuin seuraavan vuoden kevät koittaisi. Vaan ei niitä ikkunoita kannata pestä ennen siitepölykauden loppua. Siitepölyä enemmän ikkunoissa "loisti" jos jonkinnäköistä tassun- ja nenänjälkeä, sekä kuukausien aikaista hiekkapölyä. Saattoi siellä seassa olla hieman isommankin nenän jälki!

Kissat ovat tietysti aina hieman ihmeissään ja varuillaan, kun alkaa siivouskaapissa rytisemään. Hannu häipyy maisemista heti, jos imuri otetaan esiin - tällä kertaa ei kaivettu imuria, vaan pari lastaa ja ämpäri. Oli Hannulla silti suuret silmät. Sitten Marttojen liuokset ämpäriin ja työn touhuun. 

Sofi kiinnostunut ikkunanpesusta

Aluksi kissat nuuhkivat ja kartoittivat työn kulkua. Sitten kun ne huomaavat, ettei kyseessä ole kummoisempi vaara, niin uteliaisuus voittaa. Osaa porukasta homma ei kuitenkaan kiinnosta laisinkaan. Pesonen varmuuden vuoksi karttaa oudon kuuloista tilannetta ja hakee pötköttelypaikan turvallisen etäisyyden päästä. Jetta pysyy kissa-pömpelissä ja Tippa pömpelin päällä - Tippa tuskin  on unenpöpperöisenä edes huomannut uuden projektin alkua. Loput veijarit hiihtelevät paikalle enemmän ja vähemmän uteliaina. Hannu ja Piri pitävät varo-askeleen mitan, mutta Laku ja Sofi tulevat lasiin kiinni. Sofia kiinnostaa lastojen ja papereiden heiluminen, Laku sitävastoin tapittaa pestävän ikkunan takana ja miettii pitääkö pelätä vai ei?

Laku-prinssi ruudun takana
Kun pömpelin takainen ikkuna pitäisi päästä pesemään, Tippa jatkaa vielä uniaan. Lopulta pömpeli pitää vetää lattiaa pitkin, niin että Tippa jatkaa edelleen pötköttelyä sen päällä. Taitaa Tipalla olla vapaapäivän vietto menossa!

Kaikki ikkunat, sekä sisä- että ulkopinnat, saadaan pestyä. Osa niin, että huoneen ovet pysyvät vartioidusti kiinni. Loput ikkunat pestään ulkoa käsin jatkovarren kanssa, tuli rantua tai ei. Parveke hoituu niin, että toinen teljetään sinne yksin touhuamaan ja touhuamisen jälkeen vienolla koputuksella pääsee sisälle, jos toinen sen kuulee. Yhtään ikkunaa ei raoteta millinvertaa, ettei käy livahdus vahinkoa. Kissan nopeus täytyy aina muistaa!

Pesonen parkeeraa sivummalle
 
Pesty ikkuna palkitsee ja sen vuoksi kissojen kanssa tehdään suullinen sopimus puhtaan ikkunan koskemattomuudesta edes puoleksi tunniksi. Puoli tuntia sohvalla makoillen, puhtautta palvoten kuluu nopeasti - ja sen jälkeen ikkunat ovat vapaata riistaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti