maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lääkärituloksia ja viisinkertaista mansikkakakkua!

Lääkäritulokset

Tippa 13-v
Tipan toukokuun lopun lääkäriretken tuloksista selvisi se, että aineenvaihdunta-arvo LDH oli koholla. Arvo on nyt 446, kun viitearvon sopiva haarukka olisi 0-182. Koska maksa- ja munuaisarvot ovat kuitenkin normaalit, ei lääkäri osannut sanoa mistä moinen johtuu. T4 ei ollut korkea, mutta se oli noussut kahden vuoden takaisesta lukemasta 28 - nyt 45,4. Viitearvo tässä on 10-60. Mikäli kyseessä on iäkkäämpi kissa ja arvo on yli 30, niin se merkitsee kohoamassa olevaa arvoa. Vielä kun lääkäri oli tarkastuskäynnillä tunnustellessa tuntenut sormin Tipan kilpirauhasen, on syytä käydä parin kuukauden päästä kontrollikäynnillä. Hampaiden puolesta Tippa on suht selvillä vesillä, sillä hammaskivi oli hallinnassa. "Ei akuutti tapaus". Juhlakalut 

Löytöeläinten syntymäpäivät on aina hieman arvoitus. Tipalle paikallinen eläinsuojeyhdistys antoi "syntymäpäiväksi" kesäkuun 6. pvän, joka on vuosien saatossa juurtunut meille Tipaksi "oikeaksi" synttäripäiväksi eli silloin juhlitaan Tippaa ja syödään kakkua!

Tippa täyttää 13v. Tippa, joka on mieleltään ja voinniltaan kymmenen vuotta nuorempi - talon ainoa kissa, joka vaivatta loikkaa oven päälle tai hattuhyllylle. Tippa on myös talon nopein kissa. Kun Tippa käy vessassa, kakka ei ole vielä edes pudonnut pellettiin, kun Tippa on jo juossut kolmen huoneen poikki. 

Aamulla posti toi pienen paketin
Samalla kakkupohjalla juhlimme myös Lakun, Pirin, Jetan ja ehkä myös hieman Pesosenkin juhlia. Laku ja Piri on loukutettu sen verran pieninä, että näiden herrojen ikäarvio heittää n. viikon verran. Laku täyttää nyt kolme vuotta ja Piri neljä. Jetan syntymäpäivä on haarukoitu myös näihin päiviin ja Jetalle tulee nyt kuusi vuotta täyteen. 

Pesonen on oma tapaus, jopa siinä määrin, ettei Petskin ikävuosia pysty tarkkaan sanomaan. Petskin hammaslääkärireissussa 
viime vuoden lopulla selvisi asioita, jotka tukevat että Pesonen olisi luultua vanhempi. Elämme nyt sillä tiedolla, että Pesonen täyttää seitsemän.

Hannulla syntymäpäivät ovat elokuussa ja Sofilla syyskuun 23. pvä, varttia vaille 11.00.Kakku

Törkyöverikakku

Kakkuvalinta oli tällä kertaa helppo; sama kuin Sofin päivänä, mutta hieman ehostettuna. Törkyöverikakku ei petä, varsinkaan kun sen päivittää muutamalla EU-mansikalla. Aikaa oli ruhtinaalisesti edelliskerran puoleentoista tuntiin nähden. Nyt tunteja oli neljä - tai jotain, sillä täti-vieraan aikataulu oli alustavasti joustava. Silti hiki puski, varsinkin kun kakun ensimmäisen kerroksen leikkaus puhkaisi pohjan. Kakku sai tyytyä yhteen poikkileikkuuseen. Täytteet, koristelut ja jääkaappiin - voilá! 

Tarkka paikka täti-ihmisen leikittäessä

Juhlat 

 Alkuun  täti-ihmisen tummeli-tuoksumaailma aiheutti hieman hämmennystä, mutta kun siitä päästiin ylitse, niin kaikki sujui hienosti, jopa kahvittelijat kursailivat. Tippa päivän sankarina piipahti hieman yllättäen pöydällä rapsuteltavana ja täti-vieraan leikkituokio innosti muita. Jetta meni tolppaa ylös alas ja Hannu hyppi paikallaan vieterihyppyjä. Laku löysi lelulle, kunhan oli alun jännityksen jälkeen rohkaissut itsensä. Ja törkyöverikakustakin katosi vartissa puolet. 


PS: Onnittelut lähtevät myös Pirin ja Lakun sisaruksille, jotka on loukutettu samaan aikaan!

Loppupäivästä Sofi kanteli lahjaksi saatua stopparia ensin vesiastiaan ja sitten ympäri talo
2 kommenttia: