keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Terveen paperit!

Eräs asia on jäänyt "vaivaamaan". Taitaa olla n. reilu vuosi kun Laku sai lääkäriltä "terveen paperit". Oikein erikseen mainittiin, tosin sivulauseessa, että Laku on terve poika! Riemun paikka tietysti. Kotona kahvitellessa aloimme kuitenkin miettimään, mitä mahtoi lääkäri tarkoittaa? Terveen paperit, hmm... Pitikö se oikein erikseen mainita!? Välillä katsoimme toisiamme ja välillä Lakua. Ilmassa oli kuitenkin juhlaa ja skoolaukset tehtiin etiketin mukaan kursailemattomalla kahvikupposella. Kippis!

Nyt, reilun vuoden päästä "diagnoosista", on nuo "terveet paperit" alkaneet jälleen kahisemaan - nyt omassa päässä. Ensin on katsottu Lakua ja sitten toisiamme. Terveen paperit? Hmm. Laku on noin yleisesti ottaen terve; ei ole lonkka irti, pää ei roiku tai viikon mittaisia rokkoja ei ole. Laku ei ole tainnut edes aivastaa, saatika sitten kiroilla! Mutta ne "terveen paperit", ne kummittelevat.

Laku


Se on jo hyväksytty, että Lakulla on tyttöystävänä kala! Kala kun heiluttaa pyrstöä, Lakulla loppuu leikki, maailma pysähtyy, ruoka putoaa suusta tai vessapissa antaa odotuttaa. Siihenkin on totuttu, että kissat kiepsahtavat katolleen - useimmiten sängyssä tai painiessa jne.. Mutta... mutta kun Laku saattaa kiepsahtaa missä ja milloin vaan. Kuvitellaan että olemme ruokamarketissa, vaikka vihannesosastolla ja yhtäkkiä joku asiakkaista kiepsahtaa lattialle selälleen ja katselee hymyillen asiakkaita silmät nurin perin, neljä sorkkaa neljään suuntaan, maha paljaana. Sellainen on Laku. Tai sama sillä lailla, että tämä onnellinen asiakas makaa maassa niin, että vyötäröstä alaspäin kroppa on jemmassa jonkun myyntitelineen alla ja yläkroppa esillä, kaksi sorkkaa eteenpäin ja sieltä katsellaan taas maailmaa vallan onnellisena. Sellainen on Laku.

Laku katselee maailmaa kenkätelineen alta 

Laku saattaa yhtäkkiä tunkea sohvan pehmusten taakse ja kaataa ne Pesosen päälle. Laku laulaa milloin huvittaa ja mitä huvittaa. Laku saattaa juosta tarjousten perässä tyhjässä kaupassa - noin vertauskuvallisesti.

Normaalimpaa käytöstä Lakulla on mm. TV:n taakse piiloon meneminen, huopien vieminen nukkumapaikoilta (onneksi vähemmän), paperitollon pelastaminen parvekkeelta ja pesukoneen pitäminen hirviönä. Iltaisin leikkituokio saattaa alkaa ilman Lakua - ja kun muut ovat leikkineet ja ruokakin on jo syöty, niin silloin Laku kajauttaa "nau nau"-huutonsa ja on valmis leikkimään! 

Lakulla on suuri sydän, kova ääni ja terveen paperit!


Lakun "nau nausta" on tullut jo käsite. Laku on kova poika juttelemaan. Käsite alkaa tulemaan myös henkilökunnan suuren epätoivoiselta kuulostavalle "Lakuuu..."-huudahdukselle. Epätoivoa enemmänkin tuo huudahdus sisältää kuitenkin suuren määrän vilpitöntä rakkautta ja onnellisuutta. On ilo pitää perheen jäsenenä Lakun kaltaista "terveen paperin" poikaa!


5 kommenttia:

 1. Hihii, ihan Lakupekka! Pussaisin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti sanoo "ihana" mut mitäs kirjoitan lelulla.

   Poista
  2. Siinäs näet kuinka Laku sekoittaa! Ja mitä tuohon pusutteluun tulee, niin et taida mahtua TV:n taakse (hymiö)!

   Poista
 2. Laku vaikuttaa oikein hauskalta ja piristävältä tapaukselta :D

  VastaaPoista