torstai 12. tammikuuta 2017

Bug - leppäkerttu

Bug
Kissojen hittileluissa on yksi piirre, joka toistuu jokaisen lelun kohdalla. Niitä on vaikea kaivaa kaapista salaa esille. Sama pätee jouluaattona silkkaa hysteriaa ja vallatonta villitystä lietsonneeseen leppäkerttuun, tuttavallisemmin pelkkä bug

Bug on n. 4-5 cm pitkä muovikuorinen ötökkä, joka "kipittää" lattialla, pitäen samalla pientä tauotonta surinaa. Bugin reitti on lähinnä pientä ympyrää ja törmätessään se yleensä vaihtaa suuntaa. Välillä bug jää suunnanvaihto tilanteessa kiinni ja sitä pitää auttaa. Bug elää paristolla ja sen pohjasta löytyy on/off-kytkin. Selästä löytyy tyypillisen leppäkertun sijaan läjä pieniä tassunjälkiä. Hmm... vai leppäkerttu?

Mitä jouluaattoiltana tapahtui? Lienee lahjapapereiden ansiota, joiden seassa bug viiletti ja varsinkin Sofi meni bugista täysin sekaisin. Sofi saalisti sitä, kaivoi papereiden seasta ja lopulta takoi kuin urakkapalkalla oleva seppä. Bug kiinnostaa yhä, mutta maltillisemmin. Kun bugin laittaa päälle, kissat säntäävät paikalle, eikä ole tavatonta, että jossain vaiheessa bug kerää talouden kaikki kissat äärelle. Bug toimii vähintäänkin mainiona virikkeenä.

Bug on villinnyt Lakun, joka tekee ohijuoksuja

Kiinnostavimmillaan bug on silloin kun se menee piiloon surisemaan. Sitä tongitaan ja vaanitaan. Lakuun bug tehoaa niin, että poika aloittaa kirmailun. Laku juoksahtelee bugin ja sitä tapittavien kissojen ohitse. Myös bug osaa yllättää. Aikansa ympyrää kulkiessa, se on lähtenyt aivan äkkiseltään kulkemaan omia polkuja, sinne tänne suoraa. Liekö lattialla likaa vai kulumia jaloissa, mutta se otti ja vaihtoi ympyrän suoraksi. Hyvä niin, sillä itse ympyrä jossain vaiheessa turruttaa. 

Sofi tutkailee ötökkää
Pelkästään ympyrää kulkevalle bugille voi laittaa seinämät niin, että se kulkee niitä pitkin isompaa ympyrää tai reittiä. Seiniä pitkin siis.

Bug on hellyyttävä. Sen kulku on hypnoottista seurata ja askel ääni miellyttävä. Ötökällä on kuitenkin myös toinen puoli. Kaatuessaan selälleen, se pitää, varsinkin parketilla, todella ärsyttävää meteliä! Bug on klassikko, jonka äärellä on pakko edes piipahtaa. 

Joululahjaksi saatu bug jäi kotipaikaltaan arvoitukseksi, mutta ainakin verkkokauppa zooplussalla on hyvinkin samanoloisia ötököitä tarjolla: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/lelut/leikkiradat/interaktiiviset_kissanlelut/431219


Asteikolla 1-5 tassua


Seuraavassa videossa bug näyttää kulkuansa ja kissat kiinnostustansa. Kissojen kiinnostus vaihtelee ja tällä videolla se on melko maltillista. Virikkeenä toimii kyllä! Videolla mukana ääni; kesto 2;366 kommenttia:

 1. Me halutaan tommonen! Mami on niin laiska leikittäjä et toi olis meille ihan nappi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten kun sen heittää selälleen, on maminkin noustava, sillä silloin siitä lähtee niin ärsyttävä kopina! Laiskuuden karkoittaja (hymiö).

   Poista
 2. Kuinka sympaattinen ötökkä! Maltillinen kiinnostus on vain hyvä, ehkä se pidentää käyttöikää? :) Millaista riehumistahan tuo oikeasti kestäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartuit oikeaan! Lelun kestävyyttä on syytä katsella. Vielä on pysynyt ehjänä. Kotipaikka lelulla keittiön kaappi, pois tassujen ulottuvilta. Maltti on valttia!

   Poista
 3. Läpsisin! Paljon!

  terves
  Zetor

  VastaaPoista