perjantai 20. tammikuuta 2017

Uusi kehrääjä!

Olipa kissoilla ihmeteltävää - puolenpäivän jälkeen Pesosen porukoille tuli uusi kehrääjä! Kookas mies kantoi hellillä käsillä ja tulokas laitettiin suoraan kylpyhuoneeseen. Heti alusta alkaen se alkoi keräämään uteliaita katseita ja käyskentelyä ympärillä. Piri kurkki kulman takaa, Laku piipahti aivan ovella ja Hannu tutki turvallisen etäisyyden päältä. Hieman pelotti, mutta uteliaisuus kuitenkin voitti. Pesonen kävi nuuhkuttamassa sinun kaupat aivan läheltä. Tulokas oli toivotettu tervetulleeksi! 

Piri hieman epäileväinen


Sitten olikin aika antaa vettä. Poikkeuksellisesti pidimme ovea auki, kun kaikki tuntui menevän ihan hienosti. Kun tulokkaalla alkoi koneisto pikku hiljaa hyrisemään, jännitys lisääntyi. Kissat ottivat etäisyyttä - Laku ja Sofi piipahtivat piilossa ja muutkin katsoivat pidemmän matkan päästä. Mutta kun kissat huomasivat, ettei tulokas pienestä hyrinästä huolimatta vaarallisempi ole, pahempi jännitys laukesi. Tippa tuli jopa samaan huoneeseen!

Parin tunnin kohdalla, 1200 kierroksen linkous jännitti sitten jo kaikkia! Tulokas ulvosi kuin lentokoneen valtava turbiini. Ääni oli jollain tapaa tuttu, mutta kuitenkin aivan vieras. Pesonen hyppäsi sängystään pois ja Laku painui uudestaan piiloon. Muut kissat ihmettelivät henkilökunnan hehkuvia kasvoja, jotka jännittyneinä seurasivat uuden pesukoneen tarmokasta heittäytymistä, sille ohjelmoituun työhön. 

Tippa uskaltautui tulokkaan kanssa
jopa samaan huoneeseen!
Kone hurisi, nieli ja sylki vettä ja välkytti valojaan. Pesuohjelman loppu jännitti vielä erikseen, sillä koneen oli määrä ilmoittaa valmistumisesta piippauksilla. Piippauksilla! Voi Piri parkaa, jos kone laulaa kuin pakettiauto peruuttaessa... Minuutit hupenivat digitaulussa, eikä henkilökunnalla ollut tietoakaan missä vaiheessa kone aloittaa pakittamisen. Piip, piip, piip. Siinäkö se oli? Huh! Kolme suht hentoa piippausta ja Piri vielä järjissään. Homma hoidettu. Uusi kehrääjä oli sisäänajettu.

Paljon uusia tuoksuja, paljon uusia ääniä. Jännittävä päivä. Toivottavasti uusi kone kestää vähintään kahdeksan vuotta - se olisi vasta puolet vanhan koneen iästä!

6 kommenttia:

 1. Hi hih! Olipa hyvin kuvattu tulokkaan tulo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, välillä täytyy kirjoittaa myös pesukoneesta (hymiö)!

   Poista
 2. Ai semmoinen kehrääjä! Me luultiin eka, että oli pehmoisempaa laatua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmoinen sisältä - tekee hyvää jälkeä! Kyllä tästä perheenjäsen tuli.

   Poista
 3. Onnittelut uudesta tulokkaasta, toivottavasti on pitkäikäinen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tiedä sitten näiden vehkeiden eläkeikää? Nyt saa kissojen petivaatteet puhtaiksi!

   Poista