perjantai 10. helmikuuta 2017

Perjantain pomppuja

Laku (takana) ja Sofi
evakossa
Pomppu-perjantai juontuu jo torstai aamulle, kun puuron lämmityksen aikana mikro sanoi zipp... Se sammui, sillä pistorasiasta loppui virransyöttö. Amatööri sähkönasentajina, ei ollut syytä lähteä rasiaa ropaamaan, vaan parempi oli soittaa huoltomies paikalla. Huoltomies saapui perjantai aamuna. Jos edellinen huoltoveijari (pesukone) huiteli jossain kahden ja puolen metrin korkeudessa ja oli kookas kuin ladon ovi, tämä kaveri oli pieni kuin siitakesieni. No, tämäkin huoltomies oli kissoille liikaa. Pesonen painui sohvan alle, Piri pieneen pömpeliin ja Laku ja Sofi TV-pöydän ja patterin väliin nätisti jonoon. 

Kaveri laittoi pistorasia kuntoon ja toivotteli hyvät pyhät ja pikkuhiljaa, sieltä täältä, eri koloista tuli pieniä viiksekkäitä päitä taas esille. Tämä huoltomies kokemus meni pesukonetta paremmin.Piri


Aurinko on laittanut lisää lämpöä ja myös kissat ovat huomanneet sen. Kevään tässä vaiheessa aurinko paistaa niin, että huoneistoon tulee piiiiitkä parimetrinen auringonvalo ja ainankin Hannu nauttii siitä minkä kerkeää. Valo on kuitenkin sen verran kapea, että melko lailla hoikasti saa pötköttää, mikäli kokonaan pääsee siinä kylpemään. Hannu ottaa mikä otettavissa on.


Piri metsästää myös huoneiston valoisia ja lämpöisiä kohtia. Yksi niistä on makuhuoneen yöpöydän nurkka ja toinen eteisen pöydän kulma. Makuuhuoneen puolella pystyy Piri makaamaan pöydällä kokonaan, mutta eteisen pöydällä ei pysty kuin hieman istumaan. Piri vaikuttaa aina niin yllätetyltä, kun sen näkee makoilemassa - aivan kuin Piri tietäisi, että nyt tässä tehdään jotain tavallisuudesta poikkeavaa. 


Henkilökunnan päiväpalan aikaan Sofi innostui kiusaamaan Jettaa. Jetta pötkötteli olohuoneen matolla ja Sofi parkkeerasi aivan Jetan taakse. Jetta huomasi kyllä tilanteen, mutta se, mitä Jetta ei huomannut, niin Sofi halusi väen väkisten hypätä yllättäen Jetan niskaan! Henkilökunta taasen huomasi Sofin aikeet ja aina kun Sofi oli jo ponnistamassa, henkilökunta älähti Sofille. Tätä jatkui jonkin aikaa, kunnes Sofi ei enää piitannut henkilökunnan älähdyksistä ja pomppasi lopulta Jetan päälle. Onneksi ei kummempaa älähdystä syntynyt.

Sofi (vas) on juuri hyppäämässä Jetan niskaan

  
Jos päivän pomppu-palkinto pitäisi antaa, niin se menisi Pesoselle. Mainitaan nyt mm. imuroinnin ajaksi sivummalle siirretyn lelukorin tyhjennys ja siivouksen jälkeen leivinpaperi pallon silppuaminen. Lisäksi päivän CV:tä voi täydentää kaikenlaisella muunlaisella holtittomalla pomppisella sinne tänne. Varsinkin leivinpaperi pallon silppuamisen Pesonen otti tosissaan ja ajoi mm. Hannu sivummalle. 

Ei mitään häkellyttäviä tapahtumia, mutta sopivaa ruohonjuuritason aktiivista toimintaa. Nyt hieman lepäillää ja jatketaan illan leikkituokiolla.

"Meneppäs Hannu siitä sivummalle, tämä on minun pallo", tuumaa Pesonen


6 kommenttia:

 1. Hyvä Pesonen, kyllähän sitä pitää omat leikit saada omia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se oli Petskin leivinpaperitollo niin pitkään kun Petski halusi ja sitten luovutti sen muille. -henkilökunta-

   Poista
 2. Auringonläikät kannattaa nyt kerätä tarkkaan talteen.
  Onkos nämä kilpparisofit joka paikassa samanlaisia kiusanhenkiä :) Meillä Sofi joskus vaanii Olgaa ja juoksee tönäisemään. Olga yleensä pakenee, mutta joskus antaa takaisinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavassa lainaus aiemmasta blogitekstistä huhtikuun lopulta 2016: Lääkäri Luotonen oli saapunut ajoissa työpaikalle ja keskusteli oven takana hoitajan kanssa aamun potilaasta: "En ottanut kopasta, kun se on kilppari", totesi hoitaja. Hymähdimme keskustelua, mutta selvennyksen saimme lääkäri Luotosen "Onks tää rauhallinen"-tiedustelun jälkeen, kun jostain syystä kilpikonna-tyttöjä pelätään ja pidetään arvaamattomina.

   Poista
  2. Pakko lisätä, että Karvanaama-vainaa oli myös tuollainen kilpparikiusaaja! Kassista pidettiin tassun alla kovassa kurissa ja vaikka Naama oli ihmisiä kohtaan kiltti, lipsahti käytös ainakin kerran: minä katsoin tietokoneelta jotain hauskaa videota, joka nauratti aivan hillittömästi. Naama kipitti paikalle toisesta huoneesta, kiipesi pöydälle viereen istumaan ja puri poskesta. Liian äänekäs hauskanpito oli kiellettyä kaikilta. :,D

   Poista
  3. Oi oi oi! Aivan noin radikaaleihin temppuihin ei täällä ole ylletty; jotain "laulamista" on ehkä hieman ihmetelty, mutta että toisia syömään kuin omppua konsanaan. Anteeksi, mutta taidettiin hieman naurahtaa tuota juttua (hymiö).

   Poista