tiistai 16. toukokuuta 2017

Festarikausi avattu!

Ruoho tulee! Tippa siirtynyt tynnyrin päälle odottamaan.Hannu (oik) vanhempana tietää, mitä on
 tulossa. Laku (vas) seuraa tilannetta ja ottaa
opikseen
Maan eteläosissa ensimmäiset ruohotupsut valmistuneet. Ruohon kosteusprosentti optimaalinen, väri valloittava ja maku täydellinen. Ennuste; ruoho kasvaa ja kissat ovat tyytyväisiä.


Ensimmäiset luonnosta poimitut ruohokuormat on nyt sisään kannettu ja vastaanotto on ollut vähintäänkin innostava. Ensimmäisen kuorman jälkimainingit veivät henkilökunnan edustajan putsauttamaan kätensä, kun Hannu empimättä takertui tärkeimpään (ruohotupsuun), huomaamatta sormia siinä välissä. Ensimmäiset asiat ensin, tuumi Hannu.


Toisen ruohokuorman tullessa sisään pelin henki oli jo tiedossa ja kissat eivät suinkaan järjestyneet oven takana jonoon, vaan hallittuun kaaos kasaan. Tönimällä ja tuuppimalla kukin etsi paikkansa eturivistä. Ruohontuoja pysäytettiin jo parin metrin päähän ja ruohon kimppuun hyökättiin häikäilemättä. 


Poski poskea vasten. Laku ja Pesonen odottavat
annoksiaan.
Pesoselle huomattiin antaa omat ruohot sivummalla, mutta Jetta jäi kaikessa tohinassa hellan päälle huutelemaan. Onneksi hupenevasta ruohokasasta löytyi myös sopivat annospalat Jetalle. Röyhkeimmin ruohosta taisteli Piri, joka ensin vaikutti sivustaseuraajalta, mutta huomatessaan henkilökunnan ottavan ruohonkorren käteensä, nappasi Piri kädestä kiinni ja veti sen luoksensa. Jotta ruoho oli varmasti Pirin, hotkasi Piri sen niin, että hampaat tarrasivat myös sormiin kiinni. Taitavasti Piri keskittyi lihan sijasta syömään kasvikunnan pikkuherkkua. Pienestä kaaoksesta ja epäjärjestyksestä huolimatta kaikki saivat välipalansa, eikä valmiiksi hälytetyllä ruoho-oksennuksien siivouspartiollakaan ole ollut vielä töitä. Tästä se alkaa, kissojen festarikausi! 
4 kommenttia:

 1. Kevään eka sato on parasta! Voi ihmisten sormia; ne maistuu varmasti pahalta? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phyi! Pahaa oli ja pelkäksi maisteluksi jäi. En suosittele (ellei ole rasvalla voideltu). -Piri-

   Poista
 2. Hmmm...tuo luonnonruoho taitaakin olla parempaa kuin purkissa kasvatettu. Pitänee laittaa meilläkin mami niittämään ruohot ulkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huom! Täälläpäin eteläistä Suomea saa olla tarkkana, ettei samaan ruohotuokkoseen tule poimittua kielon alkuja! Muuten niittokoneet käyköön yötä päivää!

   Poista