maanantai 9. elokuuta 2021

Kansainvälinen kissojen päivä äänekkäästi!

 Vuonna 2018 kansainvälinen kissojen päivä herkisti rock-lehti Soundin henkilökunnan kunnioittamaan päivää listaamalla Spotifihyn kuunteluun kissa-aiheisia kappaleita. Liki 40 kissa-aiheisen kappaleen listaan mahtuu hienoja otoksia mm. David Bowielta, Aki Sirkesalolta, Pate Mustajärveltä ja itseoikeutetusti mm. M.A.Nummiselta (Kissa vieköön) ja Queenilta, jonka solisti Freddy Mercury mm. soitteli puhelimella keikoiltaan kissoillleen saadakseen jutella heille. 

Soundin lista on ylväs, eikä siihen pääse esim. Kebasta tutun Alin Kissanpäivät kappale vuodelta 1994, joka leppoisuudessaan on suoraan kissojen elämästä, mutta vain vertauskuvallisesti tai kun Ykä, Matti, Liisa ja lapset levyllä Kissapa-uu laulavat kissan traagisesta elämästä

kissa kuoli kiireellä ajall´

heinät on nurmella hajall´

kukas ne hiiret tappaa,

kun kissa kuoleena makkaa.

Kissa kuoli.

(sanat trad.)

Sitä vastoin listalta puuttuu eittämättä yksi kissa-aiheisten kappaleiden klassikko vuodelta 1969. Maaliskuussa 1969 Kultaisen sekiinin laulukilpailuissa hurmasi tuomariston nelivuotias Vincenza Pastorelli, joka esitti kappaleen Voleno un gatto nero eli Haluaisin mustan kissan. Siitä kappale lähti valloittamaan maailma ja Japanissa siitä tuli suosittu kuusivuotiaan pojan Osamu Minagawan esittämä nimellä Kuroneko no tango (黒ネコのタンゴ). Suomeen kappale saapui vuonna 1971 esitettäväksi vuotta vanhemmille sisaruksille eli seitsenvuotiaille Jaanalle ja Tiinalle (Tynell). Kappaleen on Mustan kissan tango, joka löytyy Inkkarilaulu singlen B-puolelta. Lisäksi sen ovat esittäneet mm. Mandi Lampi, PMMP, Kirsi Ranto ja Tiina Räsänen yhdessä. 


Nupit kaakkoon niin että työkavelitkin kuulee ja kahteentoista niin että naapuli kuulee! Naama näkkälille! 

Lokken´ loll!






1 kommentti: