perjantai 20. elokuuta 2021

Mokkeilua parhaimmilla kyttäysasemilla

Jetta ja Sofi mökillä

Harvaksenlaisesti on kissoja viety mökille, mutta tänään napattiin reippaat kaverukset Jetta ja Sofi mukaan. Muuten kyllä viihdyttäisiin mökillä, mutta tällainen isompi porukka, jossa yksi on kuuro, yksi sokea, yhdellä putki vuotaa ja yksi vuodattaa putkea muuten vain, niin ei juurikaan ole mahdollisuutta mökkeillä. Operaatio ja oleminen olisi sen verran raskasta, että hyöty ja hupi olisi olematonta. 




Mökkeily olisi muutenkin suotavaa, sillä liian usein kopitus tarkoittaa lasarettiin lähtöä ja sitä kautta liki varmasti jonkin asteista kurjaa. Tiedä sitten ilostako Jetta ja Sofi naukuivat, mutta naukuivat ison osan matkasta kuitenkin. Matka ei onneksi ole pitkä - mitattuna tasan uutislähetyksestä, puolen uutislähetykseen. Suoraa tietä ja soljuvaa mutkaa. Loppu menee heinien kutitellessa auton vatsaa. 

Kopat laskettiin olohuoneen puolelle ja portit avattiin. Sinne hävisivät; Jetta piiloutui olohuoneen kaapin alle ja Sofi luikki keittiöön kaapin. Keittiöön Sofi meni vahingossa, eikä esim. ruokakippojen mukaan.



Kahvit juotiin, pudonneet omenat kerättiin, nurmikko ajettiin, otettiin päikkärit, ajettiin lisää nurmikkoa ja syötiin. Siinä ajassa, n. viiden tunnin sisällä Sofi oli kerran maha maata viistäen, niska kyttyrässä vaihtanut keittiön olohuoneeksi.  

Sauna lämpesi ja sauna kylmeni. Saunakahvit juotiin. Pientä puhinaa sohvan takaa ja kurkistuksen tuloksena hämäkin seittiä viiksikarvoissa. Oli satanut vettä ja aurinko paistanut. Kotiin lähdön aika. Kopitus. Jetta oli siellä mistä oli majapaikan saapuessaankin ottanut ja Sofi sohvan takana.




KOTIINPALUU  

"Hei kaverit! Terveisiä mökiltä! Joo joo, viiksissä on hämähäkkiä sun muuta. Rankka reissu. Siel oli ruohonleikkuria ja putoilevia omppuja. Rajuilmaa, sade piiskasi ikkunaa. Mut hei, en mä niistä välittänyt. Pötköttelin ikkunan äärellä. Kävin saunassakin ja kahvipöydällä. Tosi hyvät kyttäysasemat. Hiirenkin sain kiinni, mutta söin sen! Ei mitään hätää. Sellasta mökkeilyä, tiedättehän", kertoi Sofi rinta rottingilla ja tassut tanassa. Polleaa tyttöä heti kun kotikamara oli tassujen alla. Hieman totuutta vääristellen Sofi kipitti kaupunkiasuntoa ja puski vastaantulijoita. Tohkeissaan.

Jetta pysyi enemmän totuudessa ja muutaman kierroksen jälkeen painui ruokakipolle. 

Aamulla täytyy Sofilta kysyä nukkuiko sikeästi ja mitä unta oli mahtanut nähdä? Sofin tuntien tarinasta voi tulla melkoinen!


Sofi kertomassa tarinoita



4 kommenttia:

  1. Voi Sofi ja Jetta! Mukavaa, että pääsivät mökille, vaikka tietysti paremminkin olisi voinut mennä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedä sitten mistä Sofi oli tohkeissaan. Onhan se katu-uskottavaa kun hämähäkin seitti roikkuu viiksikarvasta:) - henkilökunta-

      Poista
  2. Voisin kuulla saman tarinan, jos Max olisi mökillä mukanani :D Mahtoi olla hurjat unet Sofilla! - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uteliaisuudesta ei ollut tietoakaan. Ei tainnut olla kovin raskas reissu, kun kukkuivat illalla kotona pitkän tovin. Tänä aamuna ainankin Jetta pälyili sen verran, ettei tarttis uudestaan lähteä:) -henkilökunta-

      Poista