maanantai 27. syyskuuta 2021

Nappisilmä Sofi

 Sofin 8v - synttäreitä vietettiin kuluvana viikonloppuna. Mukavat kemut olivat, sillä Kissatäti piipahti kupsuttamassa synttärisankaria ja kavereita. Ja sitä paitsi Kissatädin tasku falskasi juuri sen verran, että sieltä ropisi herkkuja pitkin lattioita. 


Sofi Laku ihmettelevät uutta palloa.....ja Lakuhan sen pallon vei.

Sofista on vuosien varrella kuoriutunut varsin utelias veijari. Kuluvalla viikolla henkilökunta pesi ikkunoita ja Sofi oli paikalla. Viikonloppuna henkilökunta raahasi kasveja kylmiltä ilmoilta turvaan ja Sofi oli pöydällä kasvit tutkimassa. Henkilökunta kun kokkaa keittiössä ja raapaiseekin leivinpaperia, Sofi on aina paikalla. Henkilökunta kun nikkaroi jotain, on Sofi paikalla. Ripustetaan jotain, Sofi on paikalla. Kun tapahtuu jotain puuhastelua tai jotain sellaista, mistä voisi ottaa oppia tai muuten vain vaikuttaa mielenkiintoiselta, tulee Sofi paikalle, kääntää päänsä kenoon ja tapittaa nappisilmillä. Se tulee paikalle tiedonhalulla ja reportterin nälällä. Tapittaa, imee ja oppii.

 

Sofi poseeraa ja siinä sivussa tutkii

Sofi on myös edelleen jääräpää. Se kuuntelee, mutta ei kuule. Tekee mitä huvittaa. Ja jos se kuuntelee, se unohtaa kuulemansa. On se myös kiusanhenkikin. Kysytään vaikka Jetalta. Välillä Sofi jahtaa Jettaa liiaksikin. Kyttää kuin halpaa makkaraa.

Osaa Sofi olla myös törkeä. Pedin ryöstäjä. Sofi jos haluaa petiin, sinne se myös menee - vaikka siinä makaisi jo joku. Se tulee, änkee ja punkee niin kauan, kunnes toinen väistyy. Ryöstää.  

Vuodet ovat tehneet myös tehtäväänsä, sillä on Sofi pehmentynytkin. Rapsuttaa saa enemmän. Se antautuu. Ei jaksa epäillä, vaan kytkee huomaamatta turhan tärkeän roolin pois päältä. Se on mukava suunta. Ja mehän rapsutamme. Se on vissi! Hyvää synttäriä Sofi!


Seuraavassa videossa kokeillaan hieman,

mitä Sofi on joskus oppinut ja vieläkö oppi

on tallella?

  

6 kommenttia:

 1. Onnea tutkija-Sofille! <3

  Mukava video ja taitavat kissat! Hauskaa, miten porukkaa alkoi tulla paikalle, kun hoksasivat tarjoilujen olevan auki. :D Ja Pesonen niin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kättelemme Sofia:)

   Joo, tarjoilun auettua tassuja oli ilmassa melko mukavasti. Videolla näkee hyvin miten Pesonenkin "osallistuu" tapahtumaan. Eli Petski otettava erityisjärjestelyin huomioon antamalla herkku suoraan eteen ja katsottava ettei muut ehdi nappaamaan sitä. Paikallaolo palkitaan! -henkilökunta-

   Poista
 2. Onnea Sofi! Kirjoituksesta huomaa että Sofilla on älyä. Aivot raksuttaa koko ajan mitä voisi tehdä, missä voisi auttaa, mitä mielenkiintoista keksisi seuraavaksi. Se voi haastaa ihmisetkin miettimään mitä voisi keksiä Sofin haasteellisemmaksi aktivoinniksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset! Hieno huomio! Jos jotain tekee, mistä Sofi voisi kiinnostua, sen voisi toteuttaa pienellä Sofi-twistillä. Sama pätee muihin veijareihin. Antaa kivan kiertää:) -henkilökunta-

   Poista
 3. Onnea kaima! ❤️

  Sofi toimii ihan juuri niin kuin kilpparitytön kuuluukin; omapäinen seikkailija. 😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Kaikki kiinnostaa, jos siinä on vähänkin seikkailun siemen mukana! -Sofi-

   Poista