lauantai 13. marraskuuta 2021

Pesonen ja Hannu hammaslääkärissä

 Vajaa kuukausi sitten kävimme Pesosen ja Hannun kanssa lääkärissä alustamassa tulevaa hammaslääkäri retkeä varten. Retki oli tällä viikolla. Samat kaverukset, sama paikka. 

Ajomatka on lyhyt, 2-3 minuuttia mikäli liikennevalot ovat ystävällisellä päällä. Reitin varrelle sijoittuu yksi sillan alitus, mutta ei niin pitkä kuten Tampereen rautatien vieressä olevan radan alitus, jossa äänimaailma koteloituu ihan eri tavalla. Täällä jos yksi traktori hieman hölkkää. 

Ei kopassa mukavaa silti ollut. Pesonen protestoi heti kopituksen jälkeen, mutta jo eläinlääkärin luona nokka huiteli ilma-aukosta uteliaana. Sitä vastoin Hannu teki kokovartalo strutsit ja kaivautui peiton alle.

Pesonen kopassa



Hannu kop.... kopassa vällyjen alla

Kissat sisään ja henkilökunta ulos - tarkemmin kotiin, sillä odotusaika venyi tälläkin kertaa parin tunnin mittaiseksi. 

Pesoselta vietiin yksi hammas, mutta Hannu sai pitää koko kaluston. Pesosella ientulehdusta, joka tällä operaatiolla saatiin kuriin. Hannulla hampaisto sitä vastoin kunnossa; ei kipeitä murtuneita/ tulehtuneita/ syöpyneitä hampaita. Seuraava tarkastusta suositeltiin vuoden päähän. 

Hannulta otettiin virtsanäyte, joka vahvisti vielä, ettei Hannulla ole munuaisten vajaatoimintaa, eikä esim. ruokavaliota tarvitse vaihtaa.  

Kotiinpäästyä Pesonen viipotti ensimmäisen tunnin ympäri huoneistoa


Ruokakipon löydettyä,Pesonen ja Hannu ottivat tontin keittiöstä.

Pari päivää on nyt kulunut ja molemmat veitikat ovat toipuneet hammaslääkäri käynnistä. Pesonen saa vielä tänä iltana kipulääkkeen ja pehmeää ruokaa olisi tarjottava vielä n. viikon verran. Kovien juttujen pureskelua tulisi välttää hieman pidempään.  Haavakontrolli tarvittaessa n. kahden viikon päästä. 

Hannu maksoi 306 e ja Pesonen 443 e. Hannun laskuun sisältyy virtsan tutkimusja Pesosen laskuun yksi viiden euron säilykepurkki. Eli lasku oli yhteensä 749,80:-. Kyllähän tuo kirpaisee ja laittaa miettimään - samalla kun kassaneiti laskun loppuhintaa ilmoittaessa tokaisee ikään kuin pehmentääkseen, että loppusumma on molemmista kissoista - onko hammaslääkärihoidon kipuraja paukkunut jo molemmin puolin? Vaikka toisaalta hammaskalusto on tärkeä hoidettava siinä missä jokin tauti tai vamma. Nämä ovat tärkeitä lukuja heille jotka miettivät kissan hankintaa.


Kaikki hyvin, nuoleskelee Pesonen

Hampaat hoidettu. Täytyy vain luottaa lääkärien ammattitaitoon ja tässä tilanteessa Pesosella hampaan poistoon, että se parantaa Petskin parempaa olemista. Nyt Pesonen on oma itsensä, jollainen se on ollut vuosikausia. Ruoka, tässä vaiheessa vielä pehmeä ruoka maistuu ja päivärytmi on normaalin eloisa. Se on hyvä merkki siitä, että suussa on kaikki ok!



7 kommenttia:

  1. Kallista on, mutta nyt on taas teillä kalusto kunnossa ja ruoka maistuu!

    VastaaPoista
  2. Pääasia on, että hampaat ovat kunnossa. Ihmiset sitten supistavat omia menojaan tuon verran 😺
    Meillä on mennyt tässä muutaman viikon sisään 1400€ ja vielä on Sofin hammaslääkäri edessä. Ja joku vielä sanoo, että kissa on halpa lemmikki 😾 Mutta toki ystävät on hoidettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ups, tonnin ylitykset kuulostavat päivystyshinnoilta. Pidämme Sofille tsemppitassuja oikein porukalla pystyssä. -henkilökunta-

      Poista
    2. Eipä siinä ollut muuta kuin molempien vuositarkastus verikokeineen, Olgan hammaskivi ja Sofin sydänultra. Ultra oli vain varmuudeksi, kun kuului sivuääni. Onneksi ei ollut mitään vakavaa.

      Poista
  3. Hannulle onnittelut munuaisten hyvistä uutisista! Henkilökunnalle onnittelut suuresta rahanmenosta ja kiitos siitä, että raportoitte niitä täällä. Meillä on tänä vuonna ollut vasta yksi eläinlääkärikäynti, Sepon kynsi 150 e, mutta Kassiselle pitäisi kokeilla varata hammaskivenpoistoaikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli Seppo raaputti arvasta 150e. Hyvä näitä menoja on julki tuoda, niin muutkin näkevät, varsinkin aloittelevat kissojen omistajat, mitä kaikkea mahtaa olla edessä. Sama koskee myös isompaa porukkaa miettiviä.
      Hannu kiittää ja iloitsee ja henkilökunta kiittää ja kiristää vyötä:) -henkilökunta-

      Poista