sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Kotiinpaluu 2#

 Arkipäivän kotiinpaluu on jo jonkin aikaa sisältänyt kissojen puolelta muutaman samankaltaisen rutiiniliikkeen. Se on ihan yleistä, että porukka valuu ovelle joko silmät ristissä tai tolppaa vasten nojaten ja sitten raapien sitä. Sofi saattaa tulla ihmettelemään ja odottamaan mitä kantamuksia on mukana? Hannu tulee hieman hitaammin paikalle, selvästi sängystä juuri nousseena. Pesonen löntystelee paikalle kuulostelemaan.

Persoonallisempaa vastaanottoa harrastavat tällä erää Piri ja Laku. Piri ei juurikaan katsele kuka tulee ovesta, vaan kipittää yleensä makuuhuoneesta suoraan kylpyhuoneeseen ja hyppää saman tien ammeeseen. Piri ei tee tuota liikettä pakokauhun vallassa tahi karkuun juoksuna, vaan ihan rauhallisena siirtymä eleenä. Ammeessa istuen Piri sitten kurkkii ammeen reunan ylitse.

Piri juoksahtanut ammeeseen ja kurkkii

Lakun vastaanotto on riemukkaampi. Laku kipittää tohkeissaan eteiseen ja vaatien odttaa, että vaatehuoneen ovi avataan. Ja kun ovi avataan, Laku pyörähtää vaatehuoneeseen "tarkastamaan" sen. Nopea piipahdus ja sitten keittiöön pörisemään. Nopea pörinä ja äkkiä kipitys vaatehuoneeseen. Keittiössä Laku saattaa puskea paikalle tullutta Pesosta tai Sofia tai jopa Jettaa, mutta puskujen jälkeen täytyy kipaista nopeasti vaatehuoneen ovelle. Parhaimmillaan Laku on tehnyt nämä samankaltaiset liikkeet 5-6 kertaa. 

Lakun pakko päästä tarkastamaan
vaatehuone. Tuskin edes kenkiä
ehtii jalasta ottamaan.

Kissat ovat rutiinien perään ja sen huomaa varsinkin kotiinpaluissa. Mikäli kotiinpaluu ajoittuu normaalista rytmistä poikkeavaan aikaan, ei em. kiekuroita juurikaan nähdä. Silloin ollaan ennemminkin hämillään ja vielä varmemmin nähdään venytteleviä ja haukottelevia katteja. Eikä kaikki tule välttämättä vastaan, vaan silloin saatetaan vain oikoa koipea sängyn päällä. On kotiinpaluussa komitea tai ei, tervehdykset ja kuulumiset vaihdetaan joka tapauksessa! 

2 kommenttia:

  1. Rutiinit ovat kyllä hauskoja, ammeeseen meno ja muut kiekuroinnit! :) Ja juuri tuo, että juoksennellaan monta kertaa paikasta toiseen, jos henkilökunta ei pysy perässä samassa tahdissa: Seppokin kipittää eteisen ja keittiön väliä monesti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepon siputtelut pystyy kuvittelemaan! On se vaan hauska seurata kun ovat tohkeissaan! Ps. äsken avattiin Zooplus - perinteistä pyörimistä! -henkilökunta-

      Poista