maanantai 23. toukokuuta 2016

Kolme musketti-kissaa katsastuksessa

Jetan Anident-kontrollin aika oli käsillä. Samaan pakettiin rohmuttiin niin Sofin huoltotarkastus (ja hammaskiven poisto) kuin myös Tipan peruskatsastus. Mentihin oikein porukalla lääkäriin.

Kolmen kopan taktiikka
Kolmen kopan taktiikka vaikutti riskialttiilta, eikä pieniltä kolhuilta vältyttykkään. Sofi saatiin napattua helposti kyytiin, vain yhdellä lievällä käsivarsi raapamalla. Tällä kertaa positiivisena yllätyksenä Sofi pysyi kopassa rauhallisena, siihen nähden kun Sofi on aiemmin ollut kuin tulipallo ja saanut kopasta harmillisia osumia. Kissa nro. 2, Tippa, oli astetta hankalampi tapaus, mutta viekkaudella ja selkeällä suunnannäytöllä Tippa lopulta nöyrtyi astelemaan matalaan majaansa. Pahimmat painit saimme aikaan päivän päävieraan, Jetan kanssa, joka tarkalla raapaisulla lähetti toisen meistä laastaripurkille. Lopulta "luottoa" löytyi ja kaikki kolme olivat puolessa tunnissa kopitettu. Siitä kiitoksena kolmepäinen kissaorkesteri lauloi meille kevät-sikermän. Ja siitäkös me tykkäsimme!

Pienillä raapamilla 

Tällä kertaa emme suunnanneet Veikkolaan asti, vaan pyörimme kotinurkissa, sillä Jetan kontrollin pystyi suorittamaan lähilääkärillä. Eläinlääkäriasema Anident oli vain ja ainoastaan tehnyt hyvää jälkeä, sillä hampaiden poistokohdat ja limakalvot olivat täysin parantuneet. "Hyvää kevän jatkoa" , toivotti lääkäri. 
Jettaa ennen rulettipöydällä kävi Sofi, joka piipahti pienessä huoltotarkastuksessa ja hammaskiven poistossa. Sofi laitettiin kepeään rauhoitukseen ennen hammaskivi operaatiota ja uusi ruletin pyöräytys toi pöydälle Tipan.


Tippa-diiva ei sulattanut aivan kaikkea
13-vuotiaan Tipan paino on hieman pudonnut ja sen vuoksi halusimme Tipalle katsastuksen. Vaikka Tippa ikäisekseen on terästyttöä vastaavassa kunnossa (mm. hyppii ovien päälle), tunnusteli lääkäri Tipan hieman hoikaksi ja lihaksistoltaan köyhäksi. 15-minuutin peruskäynti päätettiin dramaattiseen verinäytteen ottoon. Pari pientä pulloa täyttyivät mallikkaasti, kunnes irtoletkun päästä tipahti veripisara jonnekin tassun tuntumalle, jota Tippa pelästyi, riuhtoi itsensä irti ja kiipesi holhoojan niskoille. Niskavillat eivät tuntuneet kuitenkaan turvalliselta paikalta, vaan parempi vaihtoehto oli hypätä huoneen kaappien alle. No, onneksi dramatiikka jäi blogitekstin tehosteeksi ja melko pian saimme hilattua Tipan takaisin kopan suulle. Diiva kuitenkin loukkaantui henkisesti! Verinäyte tutkitaan ja siitä soitellaan loppuviikosta.

Sillä välin kun holhoojat joivat kahvia kotona, oli Sofi tillin tallin lääkärillä hammashoidossa. Perus hammaskiven poisto sujui mallikkaasti ja hampaille annettiin hyvät arvosanat. Ja kun viimeaikoina on kissoilta nypitty hampaita, infosi lääkäri, että olette saaneet yhden ylimääräisen hampaan! Sofilta nimittäin löytyi yksi ylimääräinen yläetuposkihammas, joka ei aiheuta ongelmia, eikä esim. tilanahtauden vuoksi poistoa. "Näitä esiintyy silloin tällöin", kertoi lääkäri.

Sofi pöydän allahetki ennen lääkärille lähtöä
Kotiin päästyä kaikissa sielun ja ruumiin voimissa selvinnyt Jetta oli selvästi hämillään. Viimeksi Veikkolan reissun jälkeen takajalat olivat pitkään pelistä pois, nyt kissa oli pirteä kuin tikka puhelinpylväällä. Tipalla oli hankalampaa, sillä diivaa kiusasi tassuun laitettu side. Pari askelta normaalia kävelyä ja sitten kirppumainen hyppy; " Mikä piru siellä jalassa kutkuttaa!". Sofista tehtiin nukutteella illan kuuno, jota täytyy hieman seurailla. Lisäksi nahan alle laitettu nesteytys tiputtelee kuin vanhan Nissanin jarruletku. Tällä hetkellä Sofi on kanttu vei ja eittämättä maailma hieman pyörii. Laku kävi äsken pitkällä ja hiipivällä askeleella nuuhkaisemassa Sofia, joka tuskin Lakua edes huomasi. Laku huomasi kyllä Sofin oudon hajun ja poistui Sofin luota samalla piiitkällä ja hiiiipivällä askeleella, kuin tulikin. 


Pikku hiljaa katras palailee uomilleen ja reissun kokemukset jäävät taka-alalle. Näillä huoltotoimenpiteillä huristellaan kohti uusia kilometrejä!  

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti