sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kissakahvila Purnauskis

Kissakahvila Purnauskis, Tampere

Yksi mainio retkikohde, miksei muillekin kuin pesunkestäville kissaihmisille, on Tampereen Tammelassa sijaitseva Kissakahvila Purnauskis. Purnauskiksen löytää helposti; se on kävelymatkan päässä Tampereen rautatieasemalta, aivan Tammelan torin kupeessa, Aaltosenkatu 31-33. Purnauskis ei ole torin aivan vieressä, vaan pienen puiston takana, Pub Pikilinnan vieressä - mikäli toripäivä on, on Tammelan torin kiertäminenkin mukavaa puuhaa.
Kissakahvilaan pääsee koputtamalla oveen. Sisäänpääsymaksu on perinteinen "kissakahvilan vitonen". Se oikeuttaa rapsutuksiin. Lisähinnasta saa kulkija makeaa mahan täydeltä. Kahvilan täyteläinen lista löytyy Purnauskiksen facebook-sivuilta - itse söin maukkaan, kauden bataattikeiton, jonka sain vegaanisena versiona ja erittäin kauniisti koristeltuna!


Kaikinpuolin maistuva bataattikeittoKengät jäävät kassakoneen luokse ja sen jälkeen pestään kädet. Positiivinen ongelma on löytää mukava istumapaikka, sillä tarjonta siihen on runsaanlainen. Hyviä, tunnelmallisia paikkoja on useita, sillä jokapuolelta näkee kaikenlaista, eikä yhtään ikävää "nurkkapöytää" ole tarjolla. Lisäksi musiikkivalinnat ovat paikkaan osuvia. 


Kissoja vierailuhetkellä oli seitsemän. Paikassa mennään kissojen ehdoilla, onhan kahvila heidän kotinsa. Asukkaat eli kissat on huomioitu loistavasti eli tarpeen tullen he pääsevät omiin rauhallisiin nurkkiin, mm. tuulikaapin päälle. Kissoille on rakennettu paljon erilaisia ratoja ja kissamaisia paikkoja. Kissat ovat reippaita ja vieraista kiinnostuneita tai sitten vierailuaika ennen ruokailua oli otollinen. Opastusta antavalta henkilökunnalta kannattaa tiedustella tarkemmin asukkaista.Kissakahvila Purnauskis on todella miellyttävä paikka. Tila on suuri ja hengittävä ja tunnelma hipoo rauhallista pesäkoloa. Paikka sopii kaikille! Paikka on myös mainio heille, jotka eivät voi syystä tai toisesta kissaa ottaa. Lapsille paikka tarjoaa paljon ihmeteltävää, sillä kahvilan seinästä löytyy mm. akvaario. Lisäksi kahvila on sisustettu runsaalla ja persoonallisella kädellä, eli Purnauskiksen nettisivulla vihjailtu satumetsätunnelma on aivan kahvikupin korvan takana.Ja kun kävijä tuntee olonsa kutsutuksi, luulisi myös kissojen viihtyvän näinkin kotoisassa paikassa!


piirrokset Kissakahvila Purnauskis,
vieraskirja 

     

2 kommenttia: