sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Kissakoti Kattila, Hämeenlinna


Kovan onnen kissoja. Kuuntelevat auton ääniä ja toivovat, että lähtiessä yksi auton ovista aukeasi enemmän. Ei tänäänkään. Ehkä huomenna. Onhan täällä jo tullut oltua, useampi kuukausi, useampi vuosi. Tämä on minun koti, paremmasta en tiedä. Puun alle syntyneenä, pahvilaatikon kannen alta karanneena.


Miksi joku tuo ruokaa, kun kerta sitä ei edellisessä paikassakaan saanut. Miksi joku silittää, kun ei ole silitetty ennenkään. Olen hämilläni. Saako silittämisestä pitää?Jollekin on peilikuva paras kaveri, jollekin sängyn puhki puskettu puinen pääty. Joku tykkää olla sykkyrässä pöntön nurkassa, toisen kaverin takana. Joku on talon pimeimmässä nurkassa ja joku puskee ja kiehnää jokaista, joka kävelee sisään ja ulos. Joku vaan on. Joskus joku lähtee kopassa pois. Pelottaa. Ei voi luottaa. Eivät tuo takaisin. Työntävät naamansa lähelle ja melkein syövät. Suu auki, hampaat näkyvät ja poskissa on kuopat. Puhuvat suoraan kohti. Jos joskus vievät, ottaisivat kaverinkin. Yksin en uskalla lähteä.
Täällä on kuitenkin lämmin ja ruokaa saa. Paremmasta en tiedä. Onko sitä? 6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onneksi ovat nyt edes paikassa, jossa liukuhihnalta ei lopeteta kun "määräaika" pari viikkoa umpeutuu. Tätäkin "määräaikaa" ollaan nyt lyhentämässä kymmenpäiväiseksi! Ihmisten täytyy toimia nopeasti, mikäli kissa katoaa. Liian nopeasti. -henkilökunta-

   Poista
 2. Voi Kattilalaiset, toivottavasti vielä jokainen pääsee omaan kotiin. Äksyn oloinen punanaama on jotenkin hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä "äksy punanaama" hurmasi livenäkin - eikä tarvinnut kuin pötköttää! Mutta oli siellä paljon muitakin mukavia kissoja.

   PS. jos esim tätä "äksyä punanaamaa" haluaa auttaa, kissam voi ottaa myös kummiksi (http://kissakotikattila.fi/tue-toimintaa/ryhdy-kummiksi). Tämä on eritoten kiva tapa niille, jotka eivät kissaa pysty jostain syystä ottamaan.

   Poista
 3. Meidän kummatkin kissat ovat kotoisin Kattilasta. Manu saapui jo seitsemän vuotta sitten, Karvinen vasta pari vuotta takaperin. Mieheni, joka on se tämän talon kissahöperö, tuntuu muutenkin pitävän Kattilaa toisena kotinaan, heh. Parisen vuotta sitten Kissakas-sivusto teki artikkelinkin miehestä, kissahöpöttäjä-artikkeli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kissa-setiä näkee aina silloin tällöin ja pitkälti ovat juuri näitä höpöttäjiä tai muuten vain pää kallellaan kissoihin päin. Kattila on mukava paikka ja mikä parasta; kissat saavat asua siellä niin pitkään kuin haluavat!

   Kattilassa on paljon mukavan oloisia kavereita, kuten teilläkin näemmä tuo tupla-Kattila. Kevään jatkoja Manulle, Karviselle, Kissa-höpöttäjälle ja Kommentaattorille! T Pesonen porukoineen.

   Poista