lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kesäteatteri etuajassa

Pirillä puoli päätä varmuudeksi piilossa
Kevät on pesän rakentamisen aikaa ja niinpä Pesosen porukoiden kotitalo on myös saamassa uuden vuorauksen, sillä mittava julkisivuremontti on käynnissä. Sen olemme kaikki huomanneet, kuulleet, kokeneet, nähneet ja tunteneet!

Jos on lähimetsikössä mustarastas laulanut ja kauempana palokärki rummuttanut, niin aivan korvan takana ovat vasarat paukkuneet ja naulat natisseet. Myös mm. painepesurit ja porat ovat heränneet kevättä viettämään. Unohtamatta lentoon harjoittelevia pellinpaloja tai laudanpätkiä. 

Ei täällä hätää ole - noin ylimalkaisesti sanottuna, vaikka pesäkoloa pestään ja ravistellaan. Pirillä on paikoin hankalaa, kun useampi työkone ja -auto tuntuvat piippaavaan samalla lailla kuin Zooplussan taxi eli postiauto. Mikä tahansa pakittava piip - piip riittää ja Piriä viedään. Nyt nähdään miten siedätyshoito toimii! Muuten täällä ollaan paikoin jopa uteliaita. Mitä massiivisempi kone, sitä kiinnostavampaa. Ainankin Tippa, Jetta ja Sofi ovat useammin kuin kerran hiillostaneet ikkunan takana työukkojen niskaan. 


Jetta hiillostaa työmiehen niskaan

Jettaa kiinnostaa kaikki

Ikkunat ovat sen verran kivasti, että pihalle aukeavat hyvät näkymät ja myös tasoja joista katsella on kaikille halukkaille. Muodissa tänä keväänä on näemmä kirkkaan keltaista ja oranssia, mutta paikoin myös kahisevaa, likaisen valkoista. Päät ovat peitetty kuluneilla muovihatuilla. Tohinaa riittää ja kissoilla riittää ihmeteltävää. Kuhinaa. 

Vaarallisin tilanne on syntynyt parvekkeelle, johon ilmestyi päivän aikana kissan mentävä reikä! Asiasta ei tiedotettu millään lailla. Mitä jos reikää ei olisi huomannut!? Yksitellen kissoja olisi kadonnut. Tässä jälleen tilanne, jolloin siru on hyvä olla jokaisella kissalla! Kaikkea sattuu ja tapahtuu. Kukaan ei kuitenkaan kadonnut ja reikäkin meni saman päivän iltana, muutaman sähköpostin jälkeen umpeen. Mutta tarkkana saa siis olla! Murr.Reikä parvekkeella!

Remontti jatkuu alustavan aikataulun mukaan liki syksyyn asti! Työt alkavat arkisin kukon laulusta ja kestävät aina Pikku kakkosen lopputeksteille saakka. Välillä jopa pidempään. Se on porukoilla tavoite. Kuulostaa kuitenkin pahemmalta kuin miltä tuntuu. Työt jakautuvat sen verran laajalle alalle, ettei jatkuvaa natinaa ole ja taukoja tuntuu olevan paljon mutta tämä kesä menee tässä.

Laku ja Sofi asunnon keskipisteessä turvassa


Sen verran on ollut verkkaista, ettei esim. Pesosen ole tarvinnut jännityksen vuoksi kuin pariin kertaan ottaa askel uuteen suuntaan. Pariin kertaan on Pesonen ollut se, joka menee ääntä kohti ja muilla on tassut olleet solmussa. 

Näin. Kesäteatteri saapui tänä vuonna hieman aikaisemmin ja viipyy hieman pidempään. Kulisseissa riittää kuhinaa. Me nautimme aika ajoin väliaikakahvit ja kissat saavat popsia leffaherkkuja. Toivottavasti nautimme esityksestä!

  
Hannu nauttii esityksestä - vai nauttiiko?


4 kommenttia:

 1. Onpa teillä jännä teatteri ja eturivin paikat: muistakaa pyytää näyttelijöiltä nimmarit! Ps. parvekkeen reiästä olisi varmaan ollut kivat näköalat myös, mutta parempi sen on olla kiinni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Umpeen on onneksi mennyt ja nyt voi taas turvallisin mielin laskea porukat parvekkeelle. Varoiksi kuitenkin täytyy parveke aina tarkastaa, niin pitkään kun työukkoja ympärillä parveilee. Ei ole näemmä tapana ilmoitella moisista koloista. -henkilökunta-

   Poista
 2. Huijui, teillähän on tosiaan aikamoinen teatteri siellä. Ihmekään jos herkimpiä välillä hirvittää. Me pidetään peukkuja, että esitys loppuu luvattuna aikana eikä ainakaan veny. :)

  Kassinen ja Seppo pääsevät myös nauttimaan(?!?) teatterista kesän tullen, sillä tähän taloyhtioon on tulossa parvekeremontti, arvioitu kesto neljä kuukautta. Voi juma, henkilökuntaa hirvittää jo nyt. Miten teillä sujuvat hiekkalaatikkohommat tai muut tärkeät toimitukset remontin ollessa päällä päivisin? Täällä nimittäin jo mieitään, pitäisikö laatikoita uudelleensijoitella, kun kaikista on nyt periaatteessa näköyhteys parvekkeelle ja kukapa sitä haluaisi käydä pissimässä kun vierasta populaa lappaa parvekkeella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tuo näköyhteys taitaa (täällä) olla kaikkein pahin asia. Outo hiippari ikkunan takana ja jos siihen vielä mausteena tulee jostain outoa kolinaa. Vessojen siirtoa kannattaa pohtia tai sitten kylmästi ottaa muutama vessa lisää.

   Täällä parvekeremontti meni ok, mutta ikkunaremontin ajaksi täytyi lähteä yhdeksi päiväksi kokonaan pois. Parvekeremontin jälkimaininkeihin kuului tietysti parvekkeen tarkastus ja siinä havaittiin, että yksi alaseinä oli hieman löysästi kiinni. Eli parveke (mm. levyjen kiinnitykset jne...) kannattaa tarkastaa, ennen kuin kissoja laskee sinne remontin loputtua. Kissan noja on aika vahva. Lisäksi työmiehet saattavat haluta päästä parvekkeelle myös sisäkautta eli sekin kannattaa miettiä etukäteen. Silloin on tietysti hyvä jonkun tutun olla kissoja vahtimassa. Työmiehistä ei kissavahdeiksi ole.

   Kattoremontin aikaan, jolloin Piri oli tullut meille, oli muutama turvapaikka käytössä, mm. vaatehuone. Huh, onpa täällä ollut remontteja.

   Pesosen porukka pitää tassuja teille. Puoli voittoa on jo se, että henkilökunta pysyy rauhallisena. Toivottavasti osaatte nauttia Kassisen ja Sepon kanssa edes hieman remontista! -Pesonen porukoineen-

   Poista