torstai 28. kesäkuuta 2018

Jetan jatkoretki - Veikkolan kuulumiset



Toukokuun lopussa kävimme Jetan kanssa Tammiston Evidensiassa ja nyt oli tuon vierailun "seurauksena" retki Veikkolan Anidentiin, jossa tehtiin hammaskalusto-operaatio. 

Retki meni niin hyvin, kuin vain se oli mahdollista. Jetta, jolta poistettiin kolme hammasta lienee toista mieltä, mutta samalla poistui kipu ja tulehdus. Kolmannen hampaan poisto oli ennalta ehkäisevä - hammas, jonka juuret olivat päällekäin syöpyneen hampaan kanssa, löytyi vasta operaation yhteydessä. 

Anident on parin vuoden takaa tuttu paikka ja siinä mielessä valitsimme sen hyvin mielin. Emmekä tälläkään kertaan saaneet katua. ELL, Dipl AVCD, Dipl EVCD, Pieneläinsairauksien erikoislääkäri (Suu- ja hammassairaudet) Niina Luotonen otti meidät vastaan kuin olisimme tulleet hänen kotiinsa. Ainoastaan pullan tuoksu puuttui. Anident on eittämättä maamme parhaimmistoa ja se näkyy ja tuntuu. Sen vuoksi paikalle saapui myös koiraihminen vajaan neljän tunnin ja reilun 300 km:n ajomatkan takaa Laukaasta - tuli niin mielissään, että oli tunnin etuajassa; aamulla klo 10! Tunnin virhettä ei langetettu asiakkaan kärsittäväksi, vaan potilas pääsi hoidettavaksi heti kuin mahdollista. Reilu meininki.

Viime kerralla jaettavia kahvikuponkeja emme tällä kertaa saaneet, mutta eipä ollut lähikylällä tuota sympaattista kahvikioskiakaan. Sen sijaan menimme Jetan operoinnin ajaksi mm. Nesteen takakireälle huoltamolle ja kävimme tasapuolisuuden vuoksi sekä S-ryhmän, että K-ryhmän kaupassa. Ressitason ollessa korkealla emme hilluneet kylillä pitkään, vaan lopun ajan kärvistelimme Anidentin odotteluhuoneessa ja "lämmittelimme" mekaanisen takan äärellä, selaillen samalla aikuisten värityskirjaa, josta vielä löytyi edellisellä kerralla värittämämme kultakala. 

Kello kävi ja ressitaso löi hikeä kesän ensimmäisen kunnon sateen kanssa kilpaa. "Herttilei, ehdimmekö töihin!? Voiko Jetan jättää valvomatta kotiin?", yht´äkkiä kaikki ressasi. Meitä ressasi Jetan ressi, joka teki Evidensian retken jatkeena toistamiseen hätäkakan tutkimuspöydälle. Tällä kertaa kuljetuskoppa otti kuitenkin kakasta kopin.  

Kaikki ressi oli turhaa. Jetta oli ainoastaan kyseisen loppupäivän hieman näreissään ja juoksenteli meitä karkuun. Seuraavana päivänä olimme taas parhaita kavereita! Jos hammaslääkäriä saa nimitellä, Anident on "kiva" paikka. Siellä pystyy hoitamaan hampaat kerralla kuntoon ja näin välttämään useamman rauhoituksen ja useamman ressaavan tilanteen. Sydänhäiriöisen Jetan kohdalla Anident on tietysti selviö.


Nyt olo on helpottunut. Jetalla nappulakielto vielä jatkuu tovin, mutta se kestetään kimpassa.  Koska kaikki sujui hyvin, loistavasti, emme puhu nelinumeroisesta laskusta mitään. Kerta kirpaisee, se on fakta. Useampi kerta kirpaisee useamman kerran, se se vasta fakta onkin! 




2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että reissun lopputulos oli noin hyvä! Nyt kelpaa Jetan taas kivutta käyttää jäljellä olevia hampaitaan. :)

    Nelinumeroinen lasku kuulostaa aika korkealta, mutta eipä voi mitään, joskus se vaan kirpaisee, niin kuin sanoit. Vaikuttiko löytynyt kolmas poistokelpoinen hammas hintaan oleellisesti vai olisiko kahdellakin hampaalla ollut yhtä tyyristä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmas hammas oli "hammaskeijun", eikä maksanut mitään. Hammas oli kunnossa, oli vaan mennyt juuristaan solmuun toisen poistettavan kanssa. Pakkopaikka.
      Kun vertaa ihmiseen, jolta lähtee kolme hammasta (tosin ei ole vertailukohdetta), niin hienosti Jetta tokeni koko hommasta! Jaa, mutta sen kunniaksi voisi keittää vaikka kahvit! :) Jepulis!

      Poista