sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Sisäpiha bongaus

Mitä nyt, tapittaa Laku!


Lintuyhdistysten ja -harrastajien keskusjärjestö BirdLife Suomi järjesti jo 17. kerran lintujen pihabongaus tapahtuman. Tarkoituksena oli tarkkailla pihan tai jonkin paikan linnustoa tunnin ajan ja raportoida tuloksista järjestäjän sivuille. 

Ja koska kyseessä on hyvä koko perheen tapahtuma, niin päätimme yhyttää, no jos nyt ei ihan varsinaisella ajatuksella, niin osittaisella, bongaamisen myös kissoille ja varsinkin Lakulle, tuolle iloiselle ja tarkkaavaiselle nappisilmälle. 

Linnut toimme Lakulle riistakameran kuvalla läppärille asennettuna. Tarjolla oli tirppoja mm. keltasirkuista, tikleistä ja naakoista, äänten kera. Idea hyvä, toteutus mielenkiintoisempi - idea oli henkilökunnan mukaan hyvä, mutta itse toteutus oli enemmän Lakun mieleen.

Silmät olivat suurimmillaan siinä vaiheessa kun läppäriä asennettiin paikalle ja henkilökunta tohkeissaan toimitti asiaansa. Korkealta raapimapuun pötkötystasolta näki shown kaikkineen parhaiten. Lakulla ei ollut mitään syytä kiinnostua läppärin sisällöstä. Vasta kun äänet ruuvattiin kovemmalle, kämmenellä taputettiin ja rohkaistiin Lakua lähemmäksi, hypähti Laku kaikessa korrektiudessaan vilkaisemaan lähempää. Lintujen videolle tallentunut zirp zirp zirp ei särkenyt Lakun ja paikallaan jököttävän multimediakoneen illuusiota. Laku käveli kerran koneen ympäri ja homma oli siinä. Lopuksi poseeraus kuvaajalle.

Äh. Vieressä makoillut Hannu ei niskaansa edes kääntänyt. Äh.


Pyörin nyt tässä vaikka koneen ympäri ja "olen kiinnostunut", tuhisee Laku.
Taustalla Hannu on myös varsin kiinnostunut.


No. Vaikka talvimyrsky Valtteri teki jo tuloaan, henkilökunta viihtyi hyvin osallistuessaan tapahtumaan. Tunnin aikana saimme kirjattua 11 eri lajia, loppuvaiheen 38 tikliä pitäessämme hienoimpana kokemuksena. Videolla Lakun mielenkiintoa herätteleviä keltasirkkuja näkyi kymmenkunta ja kissojen kokoinen mustan puhuva korppi teki ylilennon. Mielenkiintoisin kissojen mielestä olisi ollut eittämättä yksin tunneleissa majaa pitävä jyrsijä, mutta sen jätämme ketun mielenkiinnon kohteeksi. 

Käpytikka piipahti myös.


Rohkea yksinäinen jyrsijä ruokailee rauhassa

Hyviä retkiä henkilökunnalle, mutta myös kissoille, jotka selvästi rivien välistä luettuna ovat välillä mielissään kun henkilökunta poistuu kotinurkista touhottamasta. Saavat kissat rentoutua oman porukan voimin. Jaksavat sitten hyöriä itsekin "ideoita pursuvien" henkilökuntalaisten kanssa.




2 kommenttia:

  1. Pihabongaus on oikein mukava tapahtuma ja hienoja lajeja onkin ollut! :) Harmillists, etteivät kissat innostuneet. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henkilökunta lienee vallan tyytyväinen, ettei tietokone - kissa välille syntynyt mitään hurmoksellista yhteyttä:) -henkilökunta-

      Poista