perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulun tuoksu haistuvin

Nykyään jokavuotiseksi seikkailuksi on muodostumassa kohtuuhintaisen joulukuusen etsiminen. Tänä vuonna sopiva kauppias löytyi lenkkipolun varrelta! Mahtoi pelästyä hikistä kuuseen kurkottajaa. Kaupat syntyivät lenkin jälkeen.

Sofi, Pesonen ja Laku tutkivat tavaran
Puu tuotiin sisälle vaihtelevalla vastaanotolla. Niilo käyskenteli kuusen alitse huomaamatta koko puuta, Tipalla suurenivat silmät ja Laku juoksi karkuun. Piri juoksi karkuun nopeammin. Pesonen ei ehtinyt mukaan kuin ohimenevällä tuoksahduksella, kun kuusi kannettiin parvekkeelle. Kaiken kaikkiaan porukkaan tuli ylimääräistä liikehdintää ja levottomuutta. Hyvässä mielessä.

Yksi jos toinenkin piipahteli parvekkeen puolella; lopulta myös Pesonen. Pesonen ei kuitenkaan ensimmäisellä kerralla sen kummemmin kiinnittänyt kuuseen huomiota, vaan vasta toisella kerralla noin puoli tuntia myöhemmin nappasi tuoksusta kiinni ja nuuhki puun jokaista oksaa myöten johon yletti. Pesonen pyöri puun ympärillä yhteen menoon noin viitisen minuuttia. Mahtoiko tulla muistikuvia reilun vuoden takaisesta kotiseudusta?


Joulun tuoksu haistuvin on siis tullut taloon. Jalan se saa alleen alkuviikosta, jolloin se pääsee olohuoneeseen tuoksahtelemaan silloin kun huvittaa. Myös Pesonen kumppaneineen pääsee silloin kuusesta nauttimaan täysin rinnoin; maistelemaan kuusenkerkkää, havun tuoksua, vihreää ja herkkää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti