tiistai 16. joulukuuta 2014

Tonttuja liikkeellä

Tonttuja liikkeellä
Jo oli tonttuja liikkeellä kun laitettiin lahjoja pakettiin. Laku ja Sofi tulivat välittömästi nuuskimaan ja tavaroita kantamaan sinne tänne. "Se on vain tontun kuolaa, mikä siinä sukan varressa on…" Pesonen pyöri hieman kauempana, kuunnellen paperin rapinaa, mutta uteliaisuuttaan ei malttanut pysyä kokonaan pois, kunnes tepsutteli selän takaa koputtelemaan parvekkeen ovea. Lopulta kun ovi avattiin, ei se kiinnostanutkaan - paperin rapina voitti. Maltillisesti Pesonen tuli ja tutki aluetta, haisteli paketit ja paperit, jonka jälkeen siirtyi sivummalle pötköttelemään.


Laku ja Sofi hyppivät ja pomppivat aikansa, samoin Jetta. Naruja tai teippejä ei mennyt kurkkuun ja karanneet lahjatkin saatiin ehjänä takaisin ja oikean nimilapun alle. Hannu (oik) liittyi uteliaan Pesosen (vas.) viereen


Mitähän mahtaa Pesonen miettiä joulun ajan hössötyksistä. Paljon eri tuoksuja ilmassa, kuten eilinen porkkanalaatikko jonka tuoksu herätti mielenkiinnon. Pää heilui ilmassa kuin lentoliikenteen tutka. Harvoin Petski kuitenkaan tule aivan hajulähteen luokse, vaan tyytyy paikaltaan nuuhkimaan ilmaa. Vaan malttaakohan Petski pysyä tontillaan, kun kuusi aikanaan kannetaan tupaan!? Epäilen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti