perjantai 26. joulukuuta 2014

Jääkiekkoa


Joulun pakkaset hiipivät parvekkeen puolelle ja jäädyttivät juomakipon veden umpeen. Ei auttanut kuin ottaa kippo pois parvekkeelta. Kipon pyöreästä muodosta tuli kaunis jäinen kiekko, joka päätettiin hyödyntää. Jäinen kiekko siirrettiin suurempaan uunivuokaan ja vuoka laitettiin lattialle kissojen ihmeteltäväksi.

Hannu, Laku ja Sofi pelaavat kiekkoa
Sofi, Laku ja Hannu tulivat miltei heti kiekkoa nuuhkimaan ja hieman tuuppimaan, mutta sen suurempaan kiekkoiluun eivät ryhtyneet. Kunhan hieman kiersivät kehää oudon jäisen rinkulan ympärillä. Tippa hyödynsi sulavan jääpalan nauttimalla virvoketta vuuan pohjalta. 

Piri odottaa kiekon
sulamista,
Pesonen nukkuu
taustallaSamaa lienee ajatellut myös Piri, joka telakoitui vuuan äärelle ja nuoleskeli sulamisvesiä pois. Pirin harmiksi suurimmat vedet olivat jo nuoltu ja Piri joutui odottamaan kiekon sulamista. Piri istui ja odotti ja kun pari tippaa oli sulanut, Piri nuolaisi ne pois - ja taas odotti. Tätä jatkui jonkin aikaa, istumista ja odottamista. 


Lopulta kiekko oli tehnyt tehtävänsä ja lähti sulamalla pois. Se oli kissoille iltapäivän virike. Uusi, erilainen ja jännittävä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti