maanantai 26. joulukuuta 2016

Hetki vielä

Sen että ulkona piipahdin, niin jo oli ilma sakeana pakokaasuista ja nastarenkaiden kitinästä! Äkkiä torpan ovi kiinni, sillä täällä vietetään vielä joulua! Onneksi YLEn Radio Suomi tukee ajatusta ja lähettää vielä jouluaiheista ohjelmaa. 

Aatto on silti takana ja sille ei mahda mitään - vuoden päästä uudestaan. Joulu on mennyt hienosti. Kissoilla aatto oli etelä-Suomelle ominaisesti, jos nyt ei ihan poliisiraportin rauhaton, mutta kuitenkin riehakas! Rauhattomassa on negatiivinen sävy ja riehakkaassa positiivinen, siinä ero. 

Lakun oloinen "Karvinen" löytyi kuusen alta!

Joulupukin käytyä kuusen juurella, minuutti minuutilta kissojen kiinnostus lahjoja kohtaan lisääntyi. Varsinkin kuusen takaosassa oli jotain, mitä piti tutkia ja tonkia ja lopulta Jetta otti homman haltuun järsimällä paketin papereita pois. 

Suurimman ryöstön teki Laku, joka nappasi Sofille tarkoitetun lahjan suuhunsa, kipitti eteiseen ja avasi sen. Reipas ryöväri!

Pesonen tutkii kuusenalustaa


Illan edetessä myös Pesosella heräsi kiinnostus rapinoihin ja Petski innostuikin kiertämään kuusta ympäri, läpi lahjojen ja ohi oksien. 


Ei iltaa ilman leikkituokiota, eikä aattokaan tehnyt poikkeusta. Mukaan leikkiin otettiin kissoille annettuja lahjoja ja ne siivittivät menon uusiin ulottuvuuksiin. Huipennus tuli kuitenkin Latzin mukana tulleesta ötököstä, josta tuli tämän joulun hitti, kirjaimellisesti. Ötökästä myöhemmin enemmän. 
Lahjapaperit jätettiin tarkoituksella lattialle ja niissä oli huisin hauskaa pyöriä. Narut ja muut vaaralliset esineet oli luonnollisesti otettu aikoja sitten jo talteen. 


Joulun sydän alkaa hiipumaan, mutta joulun lämpöä on vielä tallella. Täällä nukutaan ja nautitaan. Ei kiire mihinkään. Välillä käydään kipolla ja kuristaan. Pesonen on silminnähden tyytyväinen syvään hämyyn. Samoin Tippa, joka viihtyy lämpöisessä pedissä. 


Kynttilän liekki palaa tyynesti ja uuni kerää lämpöä lanttulaatikon kypsentämiseen. Kuusi hörpii vettä ja näyttää kauniilta. Kissa kääntää kylkeä ja toinen seuraa sitä puolikkailla valoilla. Hetki vielä.

Laku ja Pesonen ottavat rennosti

4 kommenttia:

 1. Ihana joulutunnelma siellä kaikilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi puun suojassa, tällä porukalla, on tunnelma katossa! Mukavaa Tapanin ripettä Peps ja Max!

   Poista
 2. Teillä on oikein kunnon vanhanaikainen joulutunnelma. No, eipä mekään muuta olla tehty kuin lepäilty, leikitty ja syöty:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteistä joulua täällä vietetään ja hyväksi on havaittu. Näyttää kissatkin viihtyvän!

   Poista