tiistai 6. joulukuuta 2016

Niilon päivän tietovisa

Niilo Karvalärvi
Muistellaan menneitä. Vielä kun kissamme Niilo, Niilo Karvalärvi eli (2003-15), meillä juhlittiin joulukuun 6. itsenäisyyspäivän ohella Niilon nimipäiviä! Kahvipöydän koristelusta saattoi päätellä kumpi juhlakaluista meni edelle; oli mm. seitistä "leivottua" kakkua, jota sitten ystävät ja perhenjäsenet pää ymmyrkäisenä vetivät napaansa. Oman osansa kakusta saivat tietysti myös itse juhlakalu ja juhlakalun kaverit. 

Wikipedian mukaan (2015 loppuun mennessä) Suomessa on rekisteröity 21 548 Niiloa. Listalla on myös muutama nainen. Tässä näemme ettei wikipediaa ole luottaminen, sillä listalta puuttuu yksi kissa! Nimensä Niilo sai lähinnä Sodankylän leirintäalueen mukaan (Nilimella) - ripaus nimestä tulee myös kandalaisesta muusikosta Neil Youngista. Sittemmin Niilo nimi taipui suussa moneen lähtöön, esim. Nikke, Nipa tai Niklu.Niilon päiviä juhlittiin kahvein ja kakuin, mutta myös legendaarisella Niilon päivän tietovisalla ja palkinnot olivat huippuja; sei-pakettia, tuotekoria, lakupatukkaa jne... Kukin vastasi tavallaan ja tiedoillaan ja kysymykset oli rakennettu niin, että vastaukset löytyivät jalkoihin ja peteihin vilkaisemalla.Nyt tuomme tietokilpailun hetkeksi takaisin ja jokainen saa huudella kotona vastauksia tietämysten mukaan. Oikeat vastaukset löytyvät viimeisen kuvan jälkeen. Onnea!

1. Kuka kissoistamme on syntynyt sikalassa?
2. Kuka on suurikokoisin?
3. Kuka on kovaäänisin?
4. Kuka osaa hypätä hattuhyllylle?
5. Kuka kirahtelee ja kipittelee?
6. Kuka harrastaa yöllisiä seremonioita?
7. Kuka on kaikkiruokaisin?


Hannu, Niilo ja Repe


Vastaukset:

1. Hannu
2. Piri
3.Laku
4. Tippa
5. Jetta
6. Pesonen
7. Sofi


Pesosen porukka toivottaa kaikille hyvää Niilon päivää ja mukavaa Suomen itsenäisyyspäivää! 6 kommenttia:

 1. Hyvää Niilon- ja itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Niiloa on hyvä muistella itsenäisyyspäivän merkeissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähintäänkin kilisteltävät kahvit laitetaan tulelle!

   Poista
 3. Iik pikku-Niilo, miten söpö! Mut kissat on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niilolla tämä "iikittävä" söpöys ylsi yli karvojen, korvien, tassujen ja hännänpää. Niilo oli äärimmäisen persoonallinen kissa! Mut kissat on!

   Poista