lauantai 29. huhtikuuta 2017

Tolpalla tavataan!

Näinä aikoina, kun vappunakin pääsisi etelässä hiihtämään, on huumori ja ilo revittävä jostain muualta kuin liisterisen suksen pohjasta. Kissoille paras repimisen kohde on tietysti uusi raapimatolppa! Uuden raapimatolpan aika on viimeistään siinä vaiheessa, kun kynnet alkavat jäämään vanhaan raihnaiseen tolppaan kiinni. Miksei jo hieman aikaisemminkin.

"Ymh, tuo on niin nähty", tuhahtavat Pesonen
ja Laku

Uudesta uljaasta tolpasta tuli aivan sattumalta vapun punainen. Menköön, vaikka kissat visusti irtisanovat itsensä kaikesta työnteosta, duunarimyytistä. Ensialkuun tolppa ei suurempaa kiinnostusta herättänyt. Se kuitattiin vain muutamalla mulkaisulla. Laku kävi juurella, mutta katsoi vain pitkin vartta. Hyvä ettei kalamiehen sylkäisyä tehnyt. 

Kun henkilökunta oli vaipumassa masennuksen ja murheen alhoon, saapui paikalle Pesonen, joka otti tolpan omakseen. Tolpan taikaa esisuvi yössä. Pesonen otti vietävän otteen ja heitteli itseään tolpan ympäri ja kiitti. Pesonen korkkasi tolpan, kuin kapteeni-sammakko, joka katsoo kutupaikan ympäristön turvalliseksi. Se hetki kun ensimmäiset raaputukset tehdään, lämmittää aina mieltä. Olkaa hyvä kissat!

"Nyt mua viedään ja mukavaa on!", lallattelee Pesonen!

6 kommenttia:

 1. Vaikka on lunta, ei ole joulu vaan vappu, mutta se tuskin sua Pesonen punaisen värin kannalta paljon häiritsee :D - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 2. Pesonen nauttii! Ja matossahan on myös punaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisesta en tiedä, kun kaikki on mustaa. Mutta mattoakin pystyy rapsuttelemaan - tuntuu tämä (kuvan) matto olevan pystysuorassa! -Pesonen-

   Poista
 3. Sama meillä. Ensin pitää miettii jokunen päivä, voiko uusiitua tolppaa käyttää. Sit ne kumminkin meni molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kainostelua. Hauska seurata sitä kiertelyä. Välillä näinkin päin, ettei heti syöksytä kimppuun.

   Poista