torstai 11. maaliskuuta 2021

Aurinkorouva Pesosen vapaapäivä

Tänään ei paista, toteaa yöpöydälle kavunnut Pesonen

Ilmatieteen laitos lupailee näille main taas lumisateita ja se tietää armotta myös sitä, ettei auringolla ole asiaa näyttäytyä sillä terällä, joka porautuisi hellimään vanhan Rouva Pesosen luita. Pari päivää paistoi, mutta ei tänään ja sen Petskikin totesi. Jo ennen aamupalaa Pesonen oli makuuhuoneessa, yöpöydällä odottamassa aurinkoa, mutta niitä ei koskaan tullut. Vielä eilen paikka oli viimeisten säteiden paikka. 


Vihreän huoneen viimeiset säteet

Pesosella on ilmiömäinen kyky löytää auringon kulku ja tavoittaa se, kunnes se katoaa ikkunapuitteiden tai huoneen kulman taakse. Pesonen velloo auringossa, kuin suomalainen mies säälissä nakkikipon mentyä nurin. Pesonen nauttii, sanan kaikissa taivutusmuodoissa. Pesonen kylpee ja mitä enemmän on kutittivia kuplia, sen autuaampi on olo. Grillaa grillaa ja lieskat lyövät!


Grillaa, grillaa, lieskat lyövät ja Pesosen niskaa herkutellen syövät!


Asunnossa on kaksi huonetta joita aurinko sahaa ja tätä väliä Pesonen hakee. Ei hulluna, mutta tietoisesti. Jokin naksahtaa, jokin kertoo että nyt paistaa. Liekö lämpöväreily tai sitten valo pääsee silmistä sen verran, että se kertoo auringon olevan "päällä". Sokeudesta on kuitenkin todettu, ettei Pesonen näe yhtään mitään. Silmien ei pitäisi reagoida valoon millään tavalla.  

Tänään on kyseenalainen vapaapäivä. Tänään ei paista. Vapaapäivää Pesonen kunnioittaa nukkumalla. Tänään nautitaan erilaisesta kodin lämmöstä. 


Eilen vielä paistoi ja tässä nautitaan makuuhuoneen viimehetken lämmöstä

 

4 kommenttia:

  1. Kyllä ne pienetkin lämpösäteet tuntuvat madamen turkissa kylmän talven jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taitavat tuntua - Pesonen on alan ammattilainen:) -henkilökunta-

      Poista
  2. Ihana Pesonen ja lämpimät kevätsäteet. <3 On se mielenkiintoista, miten hän osautuu auringonläikkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringon valon lisääntyessä, jossain vaiheessa vaan huomaamme Petskin ottavan homman haltuun. Toki se lämpö vetää puoleensa, mutta on siinä jotain muutakin. -henkilökunta-

      Poista