sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Kissan arvon puolesta


Kansalaisaloite on erinomainen tapa tuoda julki asioita, joihin olisi hyvä puuttua, mutta sen vireille laiton helppouden vuoksi aloite saataa jäädä helposti huomaamatta tai sitten saa kansanradion tyyppisiä olankohautuksia ja naurahduksia. Nyt on kissan arvon puolesta pystyyn laitettu aloite jäämässä laiskuuden ja aloiteväsymyksen jalkoihin. Tai sitten puhtaan tietämättömyyden. 

Valitse oma verukkeesi, sillä kissan elämä, oli se sitten populaatio kissa tai sohvalla patsasteleva sertifikaatti rohmu, on tunnustettava ja arvokas. Kissaihmisenä tai ylipäätään sivistyneenä ihmisenä jokainen meistä ymmärtää sen. 

Tämä aloite pureutuu ennen kaikkea populaatioihin eli yksinkertaisesti kodittomiin kissoihin. Eivät saa ruokaa, ei ole nimiä - mutta joita pystyisi auttamaan! Lisäksi  kissojen pakollisen tunnistusmerkinnän asettamiseksi lakiin. Tunnistumismerkintä on kullan arvoinen siinä tapauksessa kun kissa katoaa. Kissan katoaminen, karkaaminen on yllättävän yleistä! Ja silloin kun kissa karkaa/katoaa, on se helposti myös populaatiokissa. Ja siinä vaiheessa tulee kaivanneeksi tällaisia kansalaisaloitteita! Mieti.

Apua tarvitsevia on paljon, enemmän kuin auttajia. Yksityiset, vapaaehtoiset ja eläinsuojelyhdistykset eivät yksin pärjää, vaan tueksi on saatava lainsäädäntö. Elokuun viimeisellä viikolla päätetään eläinten uudesta hyvinvointilaista. Vielä on aikaa, mutta toimi ajoissa! Heti. Saman tien.

Älä ole välinpitämätön kaveriasi kohtaan! Älä ole niin välinpitämätön, ettet voisi edes allekirjoittaa kansalaisaloitetta! Kysy kissaltasi. Kiitos.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8176

 Kysyitkö kissaltasi? Tai itseltäsi?

2 kommenttia: